Polemik & Kulis
08 Tem 2015 21:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:43

Cumhuriyet Gazetesi'nde flaş gelişme! Hangi müdür görevinden alındı?(Medyaradar/Özel)

Can Dündar yönetimindeki Cumhuriyet Gazetesi'nde şok bir görevden alma yaşandı.

Cumhuriyet Gazetesi Dış Haberler Müdürü Ceyda Karan görevinden alındı.

2014 yılının Ağustos ayından itibaren Cumhuriyet Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Karan Can Dündar'ın Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirilmesinin ardından Dış Haberler Servisi Müdürlüğü'ne atanmıştı.

Dış Haberler Servisi Müdürlüğü görevinden alınan Karan'ın serbest muhabirlik ve köşe yazarlığına devam edeceği açıklandı. 

YARIN HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Cumhuriyet Gazetesinde Charlie Hebdo karikatürlerini haberleştirdiği için gazetenin bir diğer yazarı Hikmek Çetinkaya ile birlikte haklarında 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan ve yarın hakim karşısına çıkacak olan Ceyda Karan son olarak Medyaradar'dan Alev Gürsoy Cimin'e konuşmuştu.

PR ŞİRKETİ DEĞİL HABERCİYİZ!

Karan verdiği röportajda  "Biz iktidarın PR şirketi değil, haberciyiz.Maalesef şu anki hükümet 13 yıldır medyayı öyle alıştırdı. Herkesi kendi PR ajansı olarak algılıyorlar. Ona göre koskoca bir medya şekillendirdiler, kendi talimatlarıyla satın alınan ona göre içine yazarlar doldurulan, inanılmaz meblağlarda paralar verilen bir PR faaliyetine dönüştürdüler" ifadelerini kullanmıştı.

CEYDA KARAN KİMDİR?

Meslek hayatı, Cumhuriyet gazetesi istihbarat servisi'ndeki bir stajla başladı. Ajansçılıktan, dergiciliğe, çeşitli alanlarda çalıştı. Ceyda Karan, ilk profesyonel deneyimini Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde yaşadı. Bu deneyiminin ardından Kanal D Haber Merkezi ve Dış Haberler Servisi'nde görev alan gazeteci, 28 Şubat döneminde 32. Gün Programı'nda Mehmet Ali Birand'ın yapımcılığı ve asistanlığını yaptı. 1998 yılında başladığı Radikal Gazetesi Dış Haberler servisi onun meslekte en uzun süre görevde bulunduğu yerdi. Radikal Gazatesi'nden 2010 yılında ayrıldı. Habertürk Televizyonu Dış Haberler Şefliği görevini yürüten Karan, Ocak 2013'te Habertürk'ten ayrıldı.13 Haziran 2013'ten 1 Ağustos 2014'e kadar Taraf gazetesinde köşe yazarlığı yapmış olan Karan, bu tarihten itibaren yazılarını Cumhuriyet gazetesinde sürdürmekteydi.

MEDYARADAR/ÖZEL



" .