Polemik & Kulis
01 Mayıs 2024 09:32 Son Güncelleme: 01 Mayıs 2024 11:09

Ünlü ekran yüzü hangi siyasetçi ile evleniyor? Nikah tarihleri belli oldu…

Sözcü TV’nin ekran yüzlerinden Serap Belovacıklı, deneyimli siyasetçi ile dünya evine girmeye hazırlanıyor.

Sözcü TV’nin ekran yüzlerinden Serap Belovacıklı, İYİ Parti’nin yeni A takımında yer alan İzmir milletvekili Ümit Özlale ile nikah masasına oturmaya hazırlanıyor. İkilinin sevindiren haberini Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan verdi.

TEMMUZ AYINDA EVLENECEKLER

Nikâh tarihi olarak temmuz ayını seçen çiftin, ağırlıklı olarak İstanbul’da yaşamayı planladığı öğrenildi.

Barış Pehlivan'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Prof. [Ümit] Özlale’yi tam da İstanbul’da yeni bir eve taşınma telaşındayken aradım. Zira, İYİ Parti’nin kurmaylarından olmasının yanı sıra hayatında önemli bir değişikliğe de gidiyor; evleniyor. Özlale, Sözcü TV’nin ekran yüzlerinden olan meslektaşımız Serap Belovacıklı ile hayatını birleştiriyor. Öğrendim ki ağırlıklı olarak İstanbul’da yaşayacak çiftin nikâhı temmuz ayında kıyılacak."

SERAP BELOVACIKLI KİMDİR?

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Belovacıklı BBC Eğitim Merkezi'nde diksiyon, Basın Enstitüsü Derneği'nde ise Bilgisayar Destekli Araştırma Habercilik dersleri aldı.

Mesleğe 2007 yılında Olay TV'de Yönetmen olarak adım atan Belovacıklı daha sonra Habertürk'e transfer oldu. Burada 2 yıl süreyle çalışan deneyimli gazeteci ardından Akşam gazetesinin internet sitesi editör kadrosuna katılarak ses getiren röportajlara imza attı.

Bir süre sonra Artı1 TV'ye geçiş yapan Belovacıklı kısa bir süre TVEM'de sunuculuk görevinde de bulundu. Belovacıklı daha sonra Posta Gazetesi'ne politika editörü olarak transfer oldu. Eylül 2018'de Haber Global'in Ankara Bürosu'nda siyaset muhabiri olarak görev yaptı.

2020'de ise Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Basın Danışmanı olarak görev yapmaya başlayan Serap Belovacıklı, Kasım 2020’de başladığı Haber Global kariyerini geçen Ekim 2022 noktalamıştı. Sonrasında sırasıyla TV100’de ve Halk TV'de görev alan deneyimli isim, şimdi ise kariyerine Sözcü TV’de devam ediyor.