Polemik & Kulis
13 Nis 2024 17:39 Son Güncelleme: 13 Nis 2024 17:39

TRT 2,5 yıl sonra Ersoy Dede’nin biletini kesti! Yeni adresi belli oldu…

TRT 2,5 yıla yakın bir süredir ‘bankamatik memurluğu’ yapan Ersoy Dede ile yolları ayırdı. Ersoy Dede’nin yeni adresi de belli oldu.

Sezgin Baran Korkmaz’la olan yakınlığı nedeniyle TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı tarafından 2022 yılında ekran yasağı konulan Ersoy Dede’nin yeni adresi belli oldu. MedyaRadar’ın özel haberine göre Ersoy Dede, Best FM’e transfer oldu.

Yeni adresini sosyal medya hesabından duyuran Ersoy Dede, “Pazartesi sabah saat 08.00’de kaldığımız yerden devam… Best FM” ifadelerini kullandı.

İDDİALARI REDDETMİŞTİ

2022 yılında Ersoy Dede'ye, Sezgin Baran Korkmaz’la olan yakınlığı nedeniyle TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı tarafından ekran yasağı konduğu ortaya çıkmıştı. İddiaları, yıllık izne çıktığını belirterek reddeden Ersoy Dede, Sezgin Baran Korkmaz iddialarına ise “Deli saçması” olarak nitelendirmişti.

ERSOY DEDE KİMDİR?

Ersoy Dede, 1975'te Zonguldak'ta dünyaya geldi. Eğitim hayatının ardından medya sektöründe çalışmaya başladı. Gazeteciliğe ilk adımı Adalet Gazetesi'nde başladı.

Muhabirlik, editörlük ve radyoculuk yaptı. Birçok radyoda genel yayın yönetmeni olarak çalıştı. Birçok televizyon kanalında da boy gösterdi. Ayrıca, Akit Gazetesi, Star Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı.

Farklı televizyon kanallarında haber sunuculuğu yaptı. 2020'den itibaren ise TRT1 ekranında Ana Haber sunucusu olarak görev yapmaya başladı. Ancak Sezgin Baran Korkmaz ile olan yakınlığı nedeniyle TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı tarafından ekran yasağı kondu. Şimdi ise kariyerine Best FM’de devam edecek.

ETİKETLER
#ersoy dede #best fm