Polemik & Kulis
19 Eki 2015 13:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:57

Yenilenen TVNET TRT'den hangi ekran yüzünü transfer etti? (Medyaradar/Özel)

Albayrak Medya Grubu'nun televizyon kanalı TVNET kadrosuna deneyimli ekran yüzünü kattı.

Son olarak TRT'de tartışma programı Manşetten'i hazırlayıp sunan Alper Altun, Albayrak Medya grubunun yeni bir atılım içinde olan ve TV binasıyla birlikte, logosunu, grafiklerini ve stüdyolarını da değiştiren haber televizyonu TVNET yönetimiyle el sıkıştı.

Altun, Pazartesi gününden itibaren hafta içi her sabah 07:00 - 10:00 saatleri arasında 'Yeni 1 Gün' isimli programı sunacak. Alper Altun, yeni kanalını paylaştığı tweet ile duyurdu,

Alper Altun kimdir?

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine mühendisliği yıllarında medyaya atılan Alper Altun, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümü mezunu.

Yayıncılığa radyoculukla başlayan Alper Altun, ekrana ilk kez 2004'te TGRT Haber kanalının kuruluşunda öğle haberlerini sunarak çıktı. TGRT'de Ana Haber bültenlerini de sunan Altun, 2006'da kurulan FOX'un ekran yüzü oldu. Ana Haber bülteni dışında Çalar Saat isimli sabah haberlerinin de sunuculuğunu yaptı. 2011'de Türkiye'ye adım atan Al Jazeera, erkek ekran yüzü olarak Alper Altun ile anlaştı. Al Jazeera'de sınırdan canlı bağlantılar da yapan Altun, iyi derecede İngilizce biliyor. Altun son olarak TRT Türk'te MANŞETTEN programını sunuyordu. 



MEDYARADAR/ÖZEL