Polemik & Kulis
16 Kas 2012 15:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:23

YENİ MUHALİF GAZETEYE İSİM HAKKI ENGELİ!

Haftalık olarak yayınlanan muhalif gazete, günlüğe geçmeyi planlıyordu ancak...RADAR OPERATÖRÜ yazdı.

Yaklaşık altı ay önce yayın hayatına başlayan ve muhalif tavrıyla bilinen haftalık Yeni Ulus gazetesinin, aralık ayı başında “günlük” gazeteye dönüştürülmesi planlanıyordu.
Ancak, Hürriyet’ten ayrılan deneyimli gazeteci Seçkin Türesay’ın Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendiği gazetenin, “isim hakkı” engeline takıldığı öğrenildi.
Gazetenin İmtiyaz Sahibi Kamil Söker’in, “Günlük Yeni Ulus”un isim hakkını devralamadığı, konunun mahkemeye taşındığı ve bu nedenle gazetenin başka bir adla gönlük olarak yayın hayatına başlaması ihtimalinin güçlendiği belirtildi.
***
Ankara gazeteciliğinin duayen isimlerinden İsmet Solak’ın Haber Koordinatörü olduğu gazete, birbirinden deneyimli yönetici ve yazarları bünyesinde bulunduruyor.
Günlük olmasının ardından da İhlas Gazetecilik'te basılması planlanan gazetenin yönetim merkezi Osmanbey’de olacak… 
Her gün en az 16 sayfa olarak yayınlanacak gazetenin yanında 4 sayfalık da bölge eki verilecek…
Gazetenin Yeni Ulus adıyla muhalif kesimler tarafından bilindiğini ve benimsendiğini belirten gazete yöneticileri, aynı isimle günlük olarak yayın hayatına devam edemeyecek olmalarını “büyük talihsizlik” olarak görüyor ama bunun asla kendilerini yıldırmayacağını söylüyor.
Gazetenin günlüğe dönüşmesinin hemen ardından kamuoyunca yakından takip edilen bazı köşe yazarlarını da bünyesine katacaklarını belirten yöneticiler, şöyle konuşuyor:
“Çok sesliliğin engellendiği, muhalif gazetecilerin cezalandırıldığı bir dönemde, Türk basının saygılı ama yılmayan sesi olacağız. Diğer muhalif gazetelerden en önemli farkımız, arkamıza hiçbir siyasi yapılanmayı almamamız olacak. Gerektiğinde muhalfeti de eleştiren, hatalarını sergileyen, haberlerin tarafsız, yorumun özgür olduğu bir gazete çıkaracağız. Bu yüzden de kısa süre içinde de hak ettiğimiz tiraj rakamlarına ulaşacağız. Bizim bu gazeteden amacımız para kazanmaktan daha çok, Türk medyasının önünü açmak ve demokrasiye katkıda bulunmak”