Polemik & Kulis
22 Eki 2013 17:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:42

YENİ AKİT'TE DERSHANE ÇATLAĞI; YAZARLAR İKİYE BÖLÜNDÜ!

Yeni Akit'in iki yazarı dershanelerin kapatılmasına karşı çıktı, bir yazarı ise destekledi!

Son günlerde kamuoyunda sıkça tartışılan dershaneler konusu, Yeni Akit gazetesi yazarlarının da gündemindeydi. Gazete yazarlarından Faruk Köse ve Asım Yenihaber dershanelerin kapatılmasına sert bir dille karşı çıkarken Abduurahman Dilipak ise kapatılmanın eğitim sisteminin kalitesini arttıracağını öne sürdü.

Hükümete uyarılar içeren Faruk Köse'nin yazısında özellikle 'Kapatırsan, bu tek anlam taşır: “Politik infaz!” ifadesi dikkat çekti. Köse ayrıca yazısında dershanelerin fakir öğrenciler için fırsat eşitliği getirdiğine de değindi.

Gazete yönetiminin beğendiği yazarlardan Asım Yenihaber ise konuyla ilgili dershanelerin kapatılmasına itiraz ederken bu eğitim sistemi böyle sürdükçe dershaneler resmen kapansa bile fiilen devam eder iddiasında bulundu. Dershaneler ancak eğitimin kimsenin çocuğunu dershaneye göndermesine gerek kalmayacak seviyeye getirildiğinde kapatılabileceğini belirtti.

Gazete yazarlarından Abdurrahman Dilipak ise dershane tartışmasına "dershaneler kapatılmayacak, dönüştürülecek" argümanıyla katıldı .

Dilipak ayrıca konunun sadece cemaat ve iktidar arasında bir polemik konusu haline gelmesi ve başka çevrelerinin görüşlerini ifade etmemesini eleştirdi