Polemik & Kulis
26 Ağu 2023 18:17 Son Güncelleme: 26 Ağu 2023 18:46

Ünlü ekran yüzünden Halk TV’ye veda! Sözcü TV ile anlaştı

Halk Tv'nin ünlü ekran yüzü yaklaşık 8 aylık macerasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kanala veda ettiğini açıkladı. Deneyimli isim artık Sözcü Tv çatısı altında olacak.

Ünlü ekran yüzü Senem Toluay Ilgaz, yaklaşık 8 aydır görev aldığı Halk Tv'den ayrıldığını yaptığı sosyal medya paylaşımı ile duyurdu. Ilgaz, paylaşımında "Kısa ama dolu dolu geçti, Tüm çalışma arkadaşlarıma yönetimine ve tabii ki seyircisine her şey için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan sunucu Senem Toluay Ilgaz'ın yeni adresi de belli oldu. Ilgaz, Genel Müdürlüğünü  Alişer Delek'in yaptığı Sözcü Tv'de ekranlara çıkacak.

SENEM TOLUAY ILGAZ KİMDİR?

Sunucu Senem Toluay Ilgaz İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunudur. Mesleğe radyoda, Hür FM haber merkezinde başladı. Ardından Türkiye'nin ilk haber radyosu Radyo Foreks'te muhabir ve editör olarak çalıştı. Kuruluşundan itibaren 10 yıl boyunca CNN Türk'te muhabir, editör ve sunuculuk yaptı. Dünyanın 12 ayrı başkentindeki muhabir ağıyla dış politika haberlerinin üretildiği One Ajans'ta TRT Türk için hazırlanan "Dünya Bülteni" programını sundu.

Buradaki 2 yılının ardından AL Jazeera Türk'e geçti. 4 yılın sonunda Haber Türk'te göreve başladı. Haber kuşağı sunumu ve tartışma programları yaptı.

2018 Mayıs ayından 2023 Ocak ayına kadar Haber Global'de çalışan Ilgaz, "13'ten 16'ya", "Gündem" ve "Neden?" isimli programları hazırlayıp sundu. Sonrasında Haber Global'den ayrılarak Halk Tv'ye geçen deneyimli isim burada "Gündem Özel" programını sundu.