Polemik & Kulis
04 Mayıs 2010 10:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:16

TRT'DE FLAŞ GELİŞME! HANGİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ GÖREVİNDEN ALINDI?(MEDYARADAR/ÖZEL)

TRT'de "başarısızlığın" faturası hangi yöneticiye çıktı? Kanalın bir türlü istenilen başarıyı elde edememesi üzerine kimin görevine son verildi?

Medyaradar’ın ‘Keskin Kalem’i geçen ay Türkiye’nin hem kanal sayısı hem de kullandığı bütçe ile en büyük televizyon kuruluşu TRT’nin neden bir türlü istenilen başarıyı elde edemediğini tek tek yazmış ve TRT-1 de işlerin iyi gitmediğine dikkat çekmişti… TRT 1’in içinde bulunduğu ‘Kara Tablo’ karşısında daha fazla kayıtsız kalamayan Genel Müdür İbrahim Şahin’in de sabrı taşmış olacak ki TRT 1’deki başarısızlığın faturasını en nihayetinde kesti… Ve TRT-1 Kanal Koordinatörü Kürşat Özkök görevden alındı…Yerine getirilen isim ise Bülent Ata...

Keskin Kalem’in TRT için kaleme aldığı o satırlar şöyle idi;
 
TRT’nin geçtiğimiz aylarda AGB ölçümlerinden çıkması, sanırız en çok, TRT-1 Kanal Koordinatörü Kürşat Özkök ve ekibinin işine yaradı. Daha doğrusu, Genel Müdür İbrahim Şahin ve kurmaylarının ölçümlerden çıkma kararı, Kürşat Özkök’e derin bir “nefes” aldırdı. Neden mi? Çünkü, TRT-1 bu sezona izlenme oranları açısından tam bir hayal kırıklığıyla girmişti. Yani, Kürşat Bey’in “hal ve gidiş”ten sınıfta kalması neredeyse kesin gibiydi. Ancak, yönetimin rating savaşının dışında kalma kararı, Kürşat Özkök’ü eleştiri oklarından “şimdilik” kurtardı. Bu arada muhalefet partilerinin TRT- 1’de yayınlanan bazı programlar hakkında verdiği gensoru önergeleri de “siyasi güç”ün matematiksel üstünlüğü sayesinde boşa çıkmıştı. Tüm bunları düşününce, Kürşat Özkök için “ballı” koordinatör nitelemesi hiç de yanlış olmaz. Bakalım, TRT-1’e pozitif ivme kazandıramayan Kürşat Bey’in “balı” ne kadar devam edecek?

MEDYARADAR/ÖZEL