Polemik & Kulis
13 Mayıs 2011 08:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:20

TARAF YAZARINDAN İSMET BERKAN'A AĞIR SUÇLAMA!

Büyük Medyada Ergenekon Haberciliği" adlı kitabıyla gündemde olan Alper Görmüş, 24 ekranlarında eski defterleri açtı...

Taraf yazarı Alper Görmüş, 24 ekranlarında eski defterleri açtı ve medyaya dönük sert eleştiriler yaptı. Doğan Grubu’ndaki bir çok ismi hedef alan Görnüş, İsmet Berkan’a özel bir yer ayırdı.

Ergenekon davasına medya üzerinden baktığı "Büyük Medyada Ergenekon Haberciliği" adlı kitabıyla gündemde olan Alper Görmüş, 24 ekranlarında Siyaset 24’ün konuğu oldu. Nokta dergisinin başındayken Özden Örnek’in darbe günlüklerini yayınlayan Görmüş o sürece dair çarpıcı anektodlar aktardı.

Medyanın ve bir çok köşe yazarının günlüklere karatma uyguladığını söyleyen Görmüş, ortaya çıkan sarsıcı gerçeğin medya üzerinden gizlenmeye çalışıldığını kaydetti. İsim vermeden Mehmet Y. Yılmaz kastederek "Bir gazetenin yöneticiliğini yapan köşe yazarı günlükleri boşa çıkartmak için ’bu günlüklerde benim adım yanlış yazılmış. Bir komutan nasıl bir gazetecinin adını yanlış yazar? Demek ki bu günlükler sahte’ diye yazdı" diyen Görmüş, İsmet Berkan için de ilginç bir hatırlatmada bulundu. Programın moderatörü Mustafa Karaalioğlu’nu da şaşırtan anektoda göre Berkan da günlüklere karartmayı hedefeleyen medya operasyonuna aktif katılım göstermiş.

Alper Görmüş: İsmet Berkan o dönemde aynen şöyle yazdı. ’Bu sahte günlükler neden tam da şu anda gündeme getirildi?’

Mustafa Karaalioğlu: Yani ’sahte günlükler’ dedi mi İsmet?

Alper Görmüş: Evet aynen öyle yazdı.