Polemik & Kulis
02 Tem 2010 15:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:26

SKYTURK'TE NELER OLUYOR? ENVER AYSEVER'İN EKİBİNE TASFİYE OPERASYONU MU?

Skyturk'te Enver Aysever'e bağlı olan 3 program yayından kaldırılırken Aysever'in ekibinden 3 isim istifa yolunu seçti.Keskin Kalem Skyturk'te yaşananları yazdı.

Haber kanalı Skytürk’te bir tasfiye operasyonu gizli ve derinden yürütülüyor. CHP kurultayından sonra Haber Programları Koordinatörü Enver Aysever ile yola devam edip, etmeyeceği konusunda hiçbir açıklama yapmayan kanal yönetimi peş peşe yeni adımlar atmaya başladı. Ve bunlar öyle adımlar ki, Aysever’in ekibinin tasfiyesi anlamına geliyor.
Öncelikle Aysever’e bağlı olan ve gündüz kuşağında yayınlanan İlk Saatler, Diğer Gündem ile İşin Aslı programları yayından kaldırıldı. Yeni programlar formatlandı ve bu durum Aysever’e bağlı çalışan editör ve yapımcılara uygulamadan sadece bir gün önce bildirildi.
Genel Yayın Yönetmeni Barış Tünay, Aysever'in ekibini toplayarak, bundan böyle haber müdürü Saynur Tezel’e bağlı çalışacaklarını açıkladı. Ekip üyelerinin bu duruma karşı çıkması üzerine ise toplantıda gergin anlar yaşandı. Saynur Tezel’in sesini yükseltmesi üzerine toplantı zorlukla tamamlanabildi.
Gerginliği yatıştıran Tünay ekipteki hiçbir üyeyi kaybetmek istemediğini belirterek, Tezel’in ekip üyelerine adil, saygılı ve iyi davranacağı sözünü verdi. Ancak çalışanlar Tezel’in sübjektif kararlar aldığını, geçmişte haksız yere çalışanlar hakkında tutanak tuttuğunu anımsattı ve MHP yanlısı habercilik anlayışını benimsemediklerini söyledi.
Toplantının ardından editörler Zeynep Çetinkaya, Özlem Ulubay ve prodüktör İnci Bahçeci istifa ederken, görsel yönetmen Alper Tulun yıllık izne çıktı. Ekip üyelerinden Orhan Gökdemir ise istifa etmedi ancak ona da yeni bir görev tebliğ edilmedi.
 
Enver Aysever ise ekibine yönelik bu gelişmeleri yakından takip ediyor. Temmuz ayının ikinci yarısında iki yeni programla ekrana gelecek olan Aysever'in tüm ekibi tasfiye edildiğinden kiminle çalışacağı merak ediliyor. Bu arada Tezel'in mobbing, yani psikolojik şiddet ve bezdirme politikası halen kanalda çalışanları da tedirgin ediyor. Prodüktörler bir toplantı yaparak genel yayın yönetmeni Tünay'a insanca muamele beklediklerini ve Tezel ile çalışmak istemediklerini iletti. Toplantının ardından bir de istifa geldi. Tezel'in haksız uygulamalarına ve kötü muamelelerine daha fazla dayanamayacağını söyleyen prodüktör Tuba Akyüzlü istifa etti. Bir başka istifa ise arşiv bölümünden geldi. Uzun yıllar kanalda çalışan Erhan Yüken görevi bıraktı.
Kanalda istifalar peşpeşe gelirken Barış Tünay, Enver Aysever ve Saynur Tezel'in açıklama yapmaları bekleniyor.

KESKİN KALEM