Polemik & Kulis
09 Haz 2010 23:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:22

SERDAR TURGUT CANLI YAYINDA SABAH YAZARI İLE NEDEN KAPIŞTI?(VİDEO)

Habertürk'te yayınlanan Bir Gün'de Serdar Turgut ve Mahmut Övür birbirlerine girdi!

Habertürk’te yayınlanan Bir Gün isimli programda karşı karşıya gelen Serdar Turgut ve Mahmut Övür fena kapıştılar..

İran için uluslararası yaptırımlar uygulanması için yapılan oylamada Türkiye’nin ’Hayır’ oyu vermesi gündeme bomba gibi düşünce ekranlarda dış politika tartışmaları damga vurdu.

Serdar Turgut hükümetin dış politikada izlediği çizgiyi çok tehlikeli bulurken, Sabah yazarı Mahmut Övür ise dış politikadaki yeni politikaların doğru ve gerekli olduğunu iddia edince stüdyoda sert bir tartışma yaşandı.

SERDAR TURGUT’DAN FELAKET SENARYOSU

Turgut hükümetin ülkenin geleceğini riske attığını söylerken, yalnız ve güçlü düşmanlar edinmiş bir Türkiye portresi çizdi. ’Korkmamız gerekir çünkü ABD ve İsrail el ele verir ekonomisi batmış ve savaşamayacak bir Türkiye yaratabilirler’ diyen Turgut dış politikada içini dolduramayacağımız bir cüret ve iddia gösterdiğimizi söyledi.

Serdar Turgut, bu politikanın sonuçlarının çok kötü olabileceğini ısrarla vurgulayınca Mahmut Övür’den itiraz geldi. Sabah yazarı dış politikada artık korkularla hareket edilemeyeceğini söylerken ’artık yeni şeyler yapmak gerek’ dedi. ’Dünya değişiyor, kavramlar, tanımlar değişiyor, bu korkuyla nereye gideceğiz?’ diyen Övür, hükümetin politikalarını doğru bulduğunu söyledi.

İŞTE KAPIŞMA ANLARI