Polemik & Kulis
05 Tem 2013 19:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:16

SANSÜR İDDİALARINA ENVER AYSEVER'DEN YANIT! İLHAN KESİCİ'Yİ NEDEN KONUK ALMADI? (MEDYARADAR/ÖZEL)

CNNTÜRK'te yayınlanan Aykırı Sorular programında İlhan Kesici'nin veto edilmesi iddiasını Enver Aysever twitter'dan yanıtladı.

CNNTÜRK’te Enver Aysever’in sunduğu Aykırı Sorular yaz sezonu dolayısıyla Bodrum’dan canlı olarak yayınlanıyor.

Programın dün akşamki konuğu eski DPT müsteşarı ve Türk siyasetinin önde gelen isimlerinden biri olan İlhan Kesici olacaktı.

Aykırı Sorular’da TBMM ’de görüşülen 10. Kalkınma planı , Dünya siyaseti, Türkiye siyaseti ve daha bir çok konu konuşulacaktı. Bunun için İstanbul’dan Bodrum’a uçan İlhan Kesici’ye programda kendisi yerine Haluk Levent’in konuk olacağı söylendi. Kesici de bu durumu dün cep telefonu aracılığıyla sevenlerine duyurdu.

Sansür iddialarının Medyaradar’da yeralmasının ardından bugün programın sunucusu Enver Aysever iddiaları twitter’dan yalanladı.

İşte Aysever’in yazdıkları:

Kesici Bodrum’a dilediği zaman gelir. Ama biz konuklarımızı iki gün önce çağırmayız. Bu konuyu fırsat bildi. Buradan kahraman çıkmaz.

Üstelik ben sayın Kesici’yi kış döneminde yayına çağırmıştım. Söz verip, iptal etmişti. Ben de ’kaçtı sorulardan’ desem yakışık alır mı?

Sayın Kesici yanlış bilgi ile kmuoyunu yönlendirdi. Yayıncılıkta bu tür değişiklikler hep olur.

Bodrum’da yazlık formatta ilk hafta siyasilerle konuşmayı istemedim. Hatta tüm ramazan boyu bu kararı uygulayacağım artık.

Sanki yayın dün ertelenmiş gibi sunan sayın Kesici bana ve seyirciye haksızlık etti. Erteleme nedenine gelince...

Bu yayının olmayacağı üç gün önceden belliydi. Üstelik ertelemeden memnun olduğunu sayın Kesici dile getirdi bana.

Sayın Kesici’yle ilgili sansür iddiaları gülünç ve saçma. Bir erteleme olduğu doğrudur. Bunu sayın Kesici’yle ben konuştum.



MEDYARADAR/ÖZEL