Polemik & Kulis
26 Ağu 2010 13:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:34

RÜŞVETİN BELGESİ Mİ OLUR LAN PEZEVENK?

Fatih Altaylı'dan Adnan Polat'a şok cevap! Altaylı Polat'a bakın kimleri ve neleri hatırlattı...

Gazete Habertürk genel yayın müdürü Fatih Altaylı, dün Galatasaray başkanı Adnan Polat’tan aldığı mesaja köşesinde yayınladığı yazısıyla oldukça sert bir uslupla yanıt verdi.

Fatih Altaylı köşesinde yer alan yazıda Galatasaray başkanı Polat’a verdiği cevapta şöyle bir benzetme kullanarak imada bulundu. "Hatırlar mısınız bilmem Selim Edes’in Engin Civan’a söylediği meşhur bir söz vardır hani ’Rüşvetin belgesi mi olur’ diye başlayan" şeklindeki cümlesiyle Adnan Polat’a benzetme yoluyla hakaret etti.

EDES VE CİVAN ARASINDA GEÇEN DİYALOG

Türkiye’nin yakın tarihine "Civangate" olarak geçen, rüşvet skandalı türkçe’ye bir "deyiş" kazandırmıştı: "Rüşvetin belgesi mi olur?"

Sözkonusu olayla ilgili anlatımlara göre, Selim Edes, sahibi olduğu eska İnşaat aracılığıyla Emlakbank’a yaptığı inşaat ve sattığı arsanın bedeli olan 120 milyon doları tahsil etmek istediğinde genel müdür Engin Civan, Edes’in talebini 3.5 milyon dolar rüşvet karşılığında yapacağını söyledi. Civan’a istediği rüşveti veren Edes, parasını alamayınca devreye dündar kılıç, alaattin Çakıcı ve Uğur Kılıç girdi. İşte bu sürecin bir noktasında Engin Civan, Selim Edes’e elinde bir makbuz olup olmadığını sormuş, Edes de bu cevabı vermişti: "Rüşvetin belgesi mi olur lan pezevenk?"