O sözleri bir CHP’li söyleseydi! Yandaş kalemler Yapıcıoğlu'nun özerklik sözlerini duymazdan geldi

Medyaradar yazarı Varol Ersoy, Meclise AKP listelerinden giren HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu'nun, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı özerklik açıklamasını kaleme aldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel günlerdir avazı çıktığı kadar “PKK terörünü lanetliyoruz” diye bağırıyor… Yetmiyor aynı partinin Meclis Grubu, “PKK terörünü kınamakla kalmıyor, lanetliyoruz” diye bildiri yayınlıyor…
Ancak iktidar yandaşı gazetelerde kalem oynatan arkadaşlar hala bu partiyi “PKKseverlik”le suçluyor…
*
İletişimde bir kural vardır:
Hasmının ne söylediği, ne düşündüğü değil; senin onu kitlelere nasıl gösterdiğin önemlidir…
Buna algı yönetme denir!
Örneğin kendisi 1 metre 65 santimetre boyunda olan biri, çevresindeki herkese sizi anlatırken boyunuzun “kısa” olduğunu söyleyebilir… Gerçekte siz 1 metre 85 santimetre boyundasınızdır ama artık bunun hiçbir önemi yoktur.
Sizi tanımayan, yakından görmeyen insanlar için siz bundan böyle “kısa”sınızdır.
Ağzınızla kuş tutsanız uzayamazsınız!
*
İşte AKP ve MHP önderliğindeki Cumhur İttifakı’nın izlediği “muhalefete muhalefet” politikası tam da budur!
Özellikle AKP’liler yıllarca HADEP’lilerle kolkola açılım sürecini yürütmemiş ve teröristbaşının mesajlarının meydanlarda, TRT’de geniş kitlelere ulaşmasını sağlamamış gibi yapıyor; bu terör örgütünü her fırsatta lanetleyen CHP’lileri teröristlerle kol kolaymış gibi gösteriyor…
Bunun için gerektiğinde montaj videoları bile kullanıyor.
CHP yöneticileri de bu tuzağa düşüp çaresiz bir şekilde kendilerini savunup duruyor!
“Vallahi biz kısa değiliz!”
*
İktidar ortaklarının bu “algı” operasyonunun en büyük destekleyicileri de elbette yandaş gazetelerin yazarları…
Neredeyse hepsi ağızbirliği etmişçesine günlerdir CHP’yi kınayıp duruyor…
Ancak ne hikmetse biri bile Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı HÜDAPAR’ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Meclis kürsüsünde söylediği sözler hakkında tek kelime etmiyor.
*
Ne demişti Yapıcıoğlu?
“Biz olumlu ve olumsuz tüm yönleriyle eyalet sistemi, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışılabilir diyoruz.”
*
Lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve soruma yanıt verin:
Bu sözleri bırakın CHP Genel Başkanı’nı, CHP’nin bir belde belediye başkanı bile söylemiş olsaydı; bu eli maşalı yandaş yazar arkadaşlar bu dünyayı CHP’nin başına yıkar mıydı, yıkmaz mıydı?
CHP’nin Genel Merkezi’nin ve il, ilçe örgütlerinin önleri takkeli, sarıklı, çarşaflı, sarkık bıyıklı insanlar tarafından doldurulup, cam çerçeve aşağıya indirilir miydi, indirilmez miydi…
O sözü söyleyen de dahil olmak üzere tüm CHP’liler “hain”, “kalleş”, “şerefsiz”, “alçak”, “satılmış”, “bölücü” ilan edilir miydi, edilmez miydi?
Ama bu sözleri söyleyen kişi CHP’li ya da İYİ Partili bir siyasetçi değil de Cumhur İttifakı’nın ortağı olunca hepsi dut yemiş bülbüle dönüyor…
Milliyetçiliklerini, vatanın bölünmezliğini, üniter devleti unutup hala CHP’ye hakaret etmeye, Özgür Özel’i hedef göstermeye devam ediyor!
*
Tamam arkadaşlar biliyoruz; sahibiniz kime saldırmanızı emrediyorsa onun üzerine gidiyorsunuz da…
El insaf; hiç değilse karizmayı çizdirmemek için de olsa, HÜDAPAR’ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu için de birkaç satır yazın!
Adam “Ülkenin bölünmesi tartışılmalı” diyor; siz hala “Terör örgütü PKK’yı lanetliyoruz” diye avaz avaz bağıran CHP’ye mermi sıkıyorsunuz!
*
“Aynaya bakarken hiç mi utanmıyorsunuz?” diyeceğim ama…
Sormama gerek yok… Ben bu sorunun yanıtını çok iyi biliyorum!