Gündem
30 Nis 2024 08:10 Son Güncelleme: 30 Nis 2024 08:16

Koray Aydın, kurultay sessizliğini bozdu! ‘Organize bir el…’

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlık seçimini Müsavat Dervişoğlu'na kaybeden Koray Aydın, kurultayı kaybetmesi için “bütün mekanizmaların devreye girdiğini” ve “Organize bir yapının çalıştığını” öne sürdü. Mehmet Tolga Akalın'ın yarıştan çekilmesiyle ilgili konuşan Aydın, “Anlaşmalı bir çalışma olduğunu biliyordum. O bakımdan söylenecek sözlerin hiçbir hakkı yoktur. 50 kişilik GİK’e bakmanızı öneririm. Önceki listelerden hiçbir farkı yok. Önceden bir çalışma yapılmış” dedi.

İyi Parti’de Müsavat Dervişoğlu karşısında genel başkanlık seçimini kaybeden Koray Aydın, kurultayı kaybetmesi için

Yerel seçimlere 'hür ve müstakil' girme kararı alan İYİ Parti, 31 Mart'ta beklediği sonucu alamayınca kurultaya gitme kararı aldı.

Meral Akşener'in aday olmayacağını açıkladığı kurultayda Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın, Mehmet Tolga Akalın ve Günay Kodaz genel başkanlık için yarıştı.

27 Nisan'da gerçekleştirilen İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlık yarışını Müsavat Dervişoğlu kazandı.

Seçimi Müsavat Dervişoğlu'na karşı kaybeden Aydın, kurultayın ardından sessizliğini bozdu.

Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan Aydın, “Her taraftan el değiyor, bunu gördük. İyi Parti’yi kendi haline bırakmayan başka başka eller buralara uzanıyor” dedi. Müdahale olduğunu düşünen geniş bir kitle olduğunu söyleyen Aydın, “Bütün mekanizmalar devrede, herkes çalıştı. Partide bir yenilik olmadı. Daha önce ne varsa aynı şey devam etti. Buna karşı partimizin tabanının isyan hareketi var. Durduramıyoruz. Üzülüyorum böyle olmasına ama... Çoğu haberimiz olmadan istifa ediyor. Parti bu işten karlı değil, zararlı çıktı. (Dış müdahaleler derken iktidarı mı, Akşener’i mi, kastediyorsunuz?) Her taraftan var, çok yönlü. Organize bir yapının iyi çalıştığı görülüyor. Baştan beri fark ediyorum. Ama onlar bizden daha güçlü” diye konuştu.

“Salonda kaybettiğini düşünmediğini” belirten Aydın, “Çünkü kitlesel bir kabul belli yol ve yöntemlerle aşağıya çekildi” ifadelerini kullandı.

TOLGA AKALIN'IN ÇEKİLMESİYLE İLGİLİ ÇARPICI SÖZLER

“Tolga Akalın’ın çekilmesini de beklediğini” söyleyen Aydın, “Anlaşmalı bir çalışma olduğunu biliyordum. O bakımdan söylenecek sözlerin hiçbir hakkı yoktur. 50 kişilik GİK’e bakmanızı öneririm. Önceki listelerden hiçbir farkı yok. Önceden bir çalışma yapılmış” dedi.

İYİ PARTİ'DEN AYRILACAK MI?

Partide kalıp kalmama konusunda şu anda hiçbir şey düşünmediğini ifade eden Aydın, “Sadece ayrılıp gidenlere olan üzüntümü önlemeye çalışıyorum. Yapabileceğim bir şey yok. Arkadaşlar da arıyor. Onları gruplar halinde çağırıp konuşacağım. Önce onları dinleyeceğim. Bu işin önünü kesmeye çalışacağım ama bu sefer çok hızlı bir çöküş var” diye konuştu.