Polemik & Kulis
17 Mayıs 2011 11:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:21

''O SÖZLERİ BEN EKLEDİM!'' AKŞAM YAZARI NAGEHAN ALÇI'DAN SKANDAL İTİRAF!

Akşam yazarı MHP İstanbul İl Başkanı Barutçu'nun adının karıştığı cinayet ile ilgili olarak yazdıklarını kendisinin eklediğini itiraf etti.

Akşam yazarı Nagehan Alçı cinayetle suçladığı kişinin ağzından "söylemediği sözleri" köşesine yazdı. Bugünkü köşesinde de yaptığı yanlışı düzelterek açıkladı.

Alçı kısa bir süre önce MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu’nun geçmişiyle ilgili bir olayı gündemde tutuyordu. İddiasına göre Barutçu 23 Şubat 1979’da Metin Yüksel adlı bir gencin Ali Bilir isimli ülkücü ile öldürülmesi olayına karışmıştı. Yine iddiasına göre Barutçu, katil zanlılarından biri olarak yargılanıp mahkum olmuş ve 1991’de afla çıkmıştı.

BARUTÇU’NUN SÖYLEMEDİĞİ SÖZLERİ YAZMIŞTI

Bu iddialar üzerine İhsan Barutçu cumartesi günü Nagehan Alçı’yı arıyor. Nagehan Alçı’nın dediğine göre "uzun uzun" konuşuyorlar, Barutçu olayın aslını aktarıyor.

Nagehan Alçı işte o konuşmayı köşesine yazarken bir skandala imza atıyor. Barutçu’nun ağzından onu suçlu gösterecek şu cümleri yazıyor:

-’Ali Bilir cinayeti işledi, ben de yanındaydım’ ...

İTİRAF ETTİ: O SÖZLERİ BEN YAZDIM

Nagehan Alçı bugün köşesinden "o sözlerin kendisine ait olduğunu" itiraf etti... O cümleyi İhsan Barutçu’nun söylemediğini açıklayan Nagehan Alçı, skandalın gerekçesi olarak ise telefon konuşması sırasında not tutmamış olmasını gösterdi.

İŞTE NAGEHAN ALÇI’NIN KÖŞESİNDE İTİRAFINA YER VERDİĞİ O YAZI

’Ali Bilir’in tetiği çektiğini görmedim’
Cumartesi günü İhsan Barutçu’ nun yazdığım iki yazı üzerine yaptığı yorumlara yer verdim. Aramızda geçen telefon görüşmesini özetledim. (....)
Ancak ondan alıntıladığım metnin bir noktasında itiraz etti. Ben onun ağzından ’Ali Bilir cinayeti işledi, ben de yanındaydım’ diye yazdım. Barutçu ısrarla böyle bir şey söylemediğini, tetiği kimin çektiğini bilmediğini, cinayeti işleyenlerin yanında olmadığını söyledi.

Konuşmamız sırasında not tutmadım. Aklımda kalanları ana hatlarıyla yazdım. Demek ki o dönem ile ilgili okuduklarımın etkisiyle Ali Bilir ile ilgili ifadeyi ben eklemişim.  Barutçu söylememiş. Düzeltiyorum."