Polemik & Kulis
22 Ağu 2010 17:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:34

O FOTOĞRAFI KOYMAK GAZETECİLİKTİR, “AHLAKSIZLIK” DEĞİL! KİMSE BENDEN YİĞİTLİK BEKLEMESİN!

Aziz Yıldırım, PAOK maçında sigara içerken çekilen fotoğrafını basan Vatan gazetesini F.Bahçe'nin resmi sitesinden eleştirince Vatan spor müdürü İbrahim Seten sert çıktı.

Kimse benden Yiğit’lik beklemesin!

SPOR kulüplerinin başkanları kendi kulüplerini doğru dürüst yönetemedikleri gibi, her fırsatta medyayı yönetmeye kalkışırlar..

Onlara getirilen herhangi bir eleştiride, sıradan bir durum tespitinde bile verdikleri tepki bellidir: “Bunlar bizim düşmanımız.. Kulübümüzü karıştırmak istiyorlar..”

ONU da geçtim artık, yeni bir jargon oturmaya başladı dillerine:

“YAKIŞIKSIZ yorumlar yapıyorsunuz, bunlar gazetecilik ahlâkıyla bağdaşmıyor..” Resmen “ahlâksız” diyorlar bize.. Ne dediklerinin farkında bile olduklarını sanmıyorum.. Üstelik ahlâksızları geçtim, içimizdeki ahlâklılar bile tınmıyor..

ÖRNEKLENDİREYİM ki, mevzunun anlaşılması daha kolay olsun..
F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, Selanik’teki PAOK maçı sırasında sıkıntılı anlar yaşamış.. Nasıl yaşamasın ki! Gökhan Gönül topu çizgiden çıkarmasa, adamlar son saniyede 2 metreden topu kale yerine auta atmasa belki de 3’lük olacak, Şampiyonlar Ligi’nden sonra Avrupa Ligi’ne de beyaz mendil sallayacaktı F.Bahçe.. Stresten, kendisine tahsis edilen locada sigara üstüne sigara içmiş Aziz Bey.. Deneyimli foto muhabirimiz Eser Erenler de, Aziz Bey’in baca gibi tüten fotoğraflarını çekip gazeteye yollamış..
BİZ de kullanmışız.. O fotoğrafın altındaki yorumumuz aynen şöyle: “2 tane net penaltısı verilmeyen ama defansta da müthiş hatalar yapan F.Bahçe’nin dün geceki hâlini en iyi Aziz Yıldırım’ın bu pozu anlatıyor..”

Ertesi gün el cevap..

Başlık “AYIP..”

Devamı şöyle:

“Vatan ve Sabah Gazeteleri’nde Aziz Yıldırım’ın sigara içerken çekilmiş fotoğrafları yer almaktadır. Dün akşamki PAOK maçı sırasında çekilen fotoğraflar son derece manasız yorumlarla gazete sayfalarına taşınmıştır. Söz konusu fotoğrafların yayınlanmasının ve altında sırf sayfa doldurmak amacıyla yakışıksız yorumlar yapılmasının gazetecilik ahlâkına yakışmadığını belirtmek isteriz.”

O fotoğrafta kaç tane haber saklı aslında biliyor musunuz?

1. YENİ anjiyo geçiren Yıldırım’ın sigara içmesi kesinlikle yasak.. Demek ki, doktorunun sözünü dinlemiyor..

2. STATTA sigara yasağı var, onu da delmiş..

3. AYRICA yüz ifadesinden de belli ki, keyiften değil takımının futbolunu beğenmediği için, stresten içmiş sigarayı..

BİZ o fotoğrafı üçüncü sebepten ötürü yayınladık..

Aldığımız cevabı da görüyorsunuz!

YARIN bir gün şunları söylesek:

“Arkadaş..

1. Sen Güiza’ya 2 senede 21 milyon Euro ödedin.. Hepsi çöpe gitti.. Adam elinde kaldı!

2. Mamadou Niang transferini bir türlü Şampiyonlar Ligi elemesine yetiştiremedin. O trenin kaçması yüzünden en az 15 milyon Euro’luk muhtemel bir gelirden oldun..

3. Son 5 senede 1 şampiyonluk görebildin.. Bu süreçte Aragones’i de Daum’u da getirmen, Zico’yu da kovman hataydı.. Bu 3 hatalı karar yüzünden boşu boşuna 13 milyon Euro ödedin..

Sırf şu 3 kalemi toplasan 49 milyon Euro’yu heba etmişsin..”
DÜŞÜNÜN başımıza neler gelecek?

Maalesef kulüp başkanlarının çoğu kendisini Tayyip Erdoğan yerine koyup, karşısında da Yiğit Bulut görmek istiyor.. Oysa Bulut olmanın ne Yiğit’e faydası var ne de sayın Başbakan’a..

O fotoğrafı koymak gazeteciliktir, “ahlâksızlık” değil.. Ne zaman “ahlâksızlık” sayılırdı onu da söyleyeyim..

“Yüzlerce kilometre yol katedip Selanik’te görev yapan foto muhabirimiz Eser Erenler’in çektiği fotoğrafı, Aziz Yıldırım’ın korkusundan sayfalarda değerlendirmeseydik..”
Benden böyle Yiğit’lik bekleyen..

Daha çoook bekler..

Komisyon mu?

SADECE Aziz Bey değil üslup sorunu yaşayan.. Daha beterleri de var..

10-15 gün önce Arda ile ilgili bir transfer haberi yayınladık.. G.Saray Kulübü’nün sitesi çok ağır, ölçüsüz bir yanıt verdi.. Cevap vermedim.. Çünkü:

1. O siteyi uzun zamandır kaale almıyorum.. Zira bazı başarısız yöneticilerin egolarını tatmin için kullandığı bir mastürbasyon aleti konumuna düşmüş durumda..

2. G.Saray’ın şu efelenmelerinin ne kadar sahte olduğunu biliyorum.. Daha önce de oldu, Fanatik gazetesine çok ağır biçimde sövdü sayın Adnan Polat.. Fanatik, “Bize o Louis Vuitton çantaların içinde neler taşıdığınızı söyletmeyin” mealinde bir yanıt verdi.. Pıstı G.Saray Başkanı.. Şimdi de canciğer, kuzu sarması oldu..

3. Ben ne G.Saray yönetimini korkutmak isterim.. Ne de bir öyle, bir böyle yaparım..

ŞİMDİ görüyoruz ki, Arda’nın menajeri Ahmet Bulut, Avrupa’da kapı kapı dolaşıp genç yıldız için transfer pazarlıkları yapıyor.. G.Saray “Satmıyorum” diyordu.. Ama menajer “Atletico Madrid Arda’yı istiyor, onlarla görüştüm” diyor.. Biz de bunu yazıyoruz.. Ve yine kötü oluyoruz..
BU işin kolayı var.. Şimdi Polat, hoşuna gitmeyen her haberimizde benim F.Bahçeli olmama atıfta bulunup “Bunlar zaten G.Saray düşmanı” diyor ya..

ÖZ ve deli G.Saraylı Fatih Altaylı’nın dünkü yazısını okusun o zaman..

Ne diyor sevgili Altaylı?

“..G.Saray’a futbolcular geliyor, gidiyor.. Kewell bile gidiyordu.. Niye? Bilen yok ama çirkin iddialar var.. Komisyon iddiaları.. Getirilen futbolculardan komisyon alındığı için bu trafiğin yaşandığı iddiaları.. Umarım doğru değildir.. Bir de bu varsa tam rezalet..”
G.Saray’ı ve yönetimini avucunun içi gibi bilen Altaylı bile “Komisyon yok” diyemiyor.. Aksine bütün vurgusu ‘var’ yönünde..

Bize “Arda gidiyor” dediğimiz için ağız dolusu küfreden meşhur org, kendilerine “komisyoncu” diyen Altaylı’ya “tısss” sesi çıkarabilmiş sadece.. org’a baktım, en önemli haber Selmi Andak’ı anma haberi.
.
Evet, sayın Polat.. Altaylı’yı “G.Saray düşmanı” ilân edemeyeceğinize göre.. Bu yenilmez yutulmaz iddianın yanıtını verin..

Merakla bekliyorum..

İbrahim Seten/Vatan