Polemik & Kulis
21 Ağu 2013 15:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:21

MİLLİYET'TE HANGİ BOL ÖDÜLLÜ İSMİN GÖREVİNE SON VERİLDİ? (MEDYARADAR- ÖZEL)

Yaklaşık 35 yıldır Milliyet'te görev yapan önemli bir isim ile gazetenin yolları ayrıldı..

Son dönemde işten çıkardığı önemli isimlerle gündeme gelen Milliyet, onlara bir yenisini ekledi ve gazetenin ’göz’ü olarak bilinen foto muhabirinin işine son verdi..
Yaklaşık 35 yıldır Milliyet’te görev yapan foto muhabiri Garbis Özatay’ın görevine son verildi..
Milliyet geçtiğimiz günlerde de gazetenin efsanevi ismi ve "beyni" sayılan Tahir Özyurtseven ile yolları ayırmıştı.

GARBİS ÖZATAY: KENDİME DEĞİL MEDYAYA ÜZÜLÜYORUM

46 yıldır gazeteciliğin içinde olan Özatay, Medyaradar’a yaptığı açıklamada "Medya patronluğunu basından gelen insanlar yapmalı. Holding patronluğundan gelen işadamlarının medyayı ne durumlara düşürdüğü ortada.. 34 yıldır görev yaptığım Milliyet’ten ayrıldığımıa üzülüyorum ama daha çok medyanın içine düştüğü durum içimi acıtıyor" dedi..

GARBİS ÖZATAY KİMDİR?

1946 yılında İstanbul’da doğdu. Liseden sonra fotoğraf sanatıyla ilgilendi. 1966 yılında Hürriyet Gazetesi’nin bünyesinde yeralan Haber Ajansı’nda stajyer olarak çalışmaya başladı. Burada gazete fotoğrafçılığını öğrendi. Daha sonra fotoğraf sanatçısı Sami Güner’in stüdyosunda renkli fotoğraf sanatını geliştirdi.

1969 yılında Türk Haberler Ajansı’nda profesyonel foto muhabiri olarak göreve başladı. 1970 yılında Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen yarışmada, fotoğraf dalında Gazetecilik Başarı Ödülü’nü kazandı. 1971 yılında aynı dalda mansiyon aldı. Kral Hüseyin’in babası Kral Tallal’ın ilk ve son fotoğrafını çekmeyi başararak ünlendi.

Çeşitli gazete ve dergilerde foto muhabiri ve editör olarak çalıştı. 1998’de fotoğraf dalında Sedat Simavi ödülünü aldı. Özatay 35 yıla yakın bir süredir Milliyet’te foto muhabiri olarak görev yapıyordu..