Polemik & Kulis
14 Eki 2012 19:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:15

MİLLİYET GENEL YAYIN YÖNETMENİ DERYA SAZAK OKUR TEMSİLCİLİĞİ'NE KİMİ ATADI?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak bu göreve getirilmeden önce kendisinin yürüttüğü Okur Temsilciliğine hangi deneyimli ismi getirdi?

Milliyet Gazetesi’nin yeni Okur Temsilcisi Haber Araştırma Servisi’nde röportaj, dizi ve özel haberlere imza atan deneyimli gazeteci Belma Akçura oldu.

1965 yılında, Kars’ta doğan Belma Akçura İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde okurken, gazetecilik hayatına çeşitli dergilerde muhabir olarak başladı. Kanal E TV program editörlüğü, Radikal Haber Servisinde redaktör olarak görev yaptı. Bu görevini sürdürüken, Susurluk olayı üzerine yaptığı çalışmalarla dikkat çekti. Star Gazetesi’nde "Dört Açıdan" adlı köşede gündemdeki siyasi konuları tartışmaya açtı. Tabibler Odası, Diş Hekimleri Odası ve Eczacılar Odasının ortaklaşa verdiği İnsan Hakları Basın Sağlık Ödülü’nün sahibi olan Akçura, MİT’çi Yavuz Ataç ile yaptığı röportajı ile Gazeteciler Cemiyeti tarafından 2004 en iyi röportaj dalında övgüye değer bulundu.

Akçura’nın Derin Devlet Oldu Devlet ,Devletin Kürt Filmi: 1925-2007 Kürt Raporları, Ağca’nın Derin İlişkileri,Teşkilatın Adamları,Devletin Kürt Filmi: 1925-2011 Kürt Raporları isimli kitapları bulunuyor.

Akçura’nın ismi yarından itibaren künyedeki yerini alıyor.



MEDYARADAR/ÖZEL