Polemik & Kulis
01 Kas 2012 22:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:19

MİLLİYET GAZETESİ İKİ YAZARIYLA YOLLARINI NEDEN AYIRDI?

Kemalist yazarlardan yakınıyorlar ama liberal yazarları kurban ettiler&...RADAR OPERATÖRÜ yazdı.

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’ne ikinci kez getirilen Derya Sazak, kendisinden önceki Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu’nun izlerini silmek üzere bir “işten çıkarma operasyonu”na imza attı.
Yazıişleri kadrosundan şimdilik sadece Devecioğlu’nun Vatan’da da uzun yıllar birlikte çalıştığı ve yaklaşık üç ay önce Milliyet’e transfer ettiği Atilla Güner’in çıkışını verdi.
Atilla Güner’in yollarının gazeteyle ayrılması; Milliyet Yazıişleri’nin kıdemli yöneticilerinden Tahir Özyurtseven’e “ikinci adamlık” yolunu açarken, başta deneyimli gazeteci Kerem Çalışkan olmak üzere Devecioğlu’nun Milliyet kadrosuna kattığı diğer isimleri de tedirgin etti.
Gazete çalışanları operasyonun devam edeceğini ve Devecioğlu’na yakınlığıyla bilinen isimlerin en geç yıl sonuna kadar gazeteyle ilişiklerinin tamamen kesileceğini söylüyor.
Bu arada; son dönemde iktidarla sıcak ilişkiler kurduğu ve bu yüzden Genel Yayın Müdürlüğü’ne tekrar getirildiği belirtilen Derya Sazak’ın “yazar politikası” da oldukça “manidar” bulundu.
Gazete işverenlerinin Melih Aşık ve Can Dündar gibi muhalif isimlerden rahatsız olduğu bilinirken; Sazak’ın bu isimlere dokunmayıp “kendi hallerinde yazıp duran” iki liberal yazarla, yani ekonomi yazarı Metin Münir ve dış politika yazarı Semih İdiz’le yollarını ayırması, “Sazak sol gösterip sağ vurdu” şeklinde yorumlandı.
Sazak’ın bu iki yazarı işten çıkarıp, gazete işvereninin rahatsız olduğu isimlere dokunamamasının nedeni ise çalışanlar tarafından, “yazarların arkasındaki okur gücü”ne bağlandı.
Melik Aşık ve Can Dündar’ın geniş ve hassas bir okur kitlesi olduğunu ve onların işten çıkarılmasının Milliyet’e büyük zarar vereceğini belirten çalışanlar, şunları söylüyor:
“Bunu da en iyi Sazak biliyor. Bu yüzden Milliyet’teki yazar enflasyonunu önlemek için işe ‘tabansız’, yani ‘okuru az’ yazarlarla başladı.
Operasyon bir süre sonra ‘sağlık durumları’ gerekçe gösterilerek Hasan Pulur ve Doğan Heper gibi yaşlı yazarlarla sürecek.
Sazak,  Milliyet’teki muhalif yazarları ise elinden geldiğince korumaya çalışacak. Ama birkaç ay içinde gazeteye alınacak yeni yazarların ‘iktidar yanlısı’ olmasına özen gösterecek… İktidarla iyi ilişkilerinin devam etmesini, transfer edeceği yeni isimlerle sağlayacak.”
Kısacası Milliyet, Derya Sazak yönetiminde yeniden yapılanırken, önümüzdeki altı ay boyunca dalgalanıp duracak…
Doğal olarak da “radar”ımız bu gazeteye kilitlenmiş olacak…
Milliyet’teki gelişmeleri önce siz duymak istiyorsanız, bizi izlemeye devam edin…

RADAR OPERATÖRÜ


MİLLİYET GAZETESİNDE ŞOK OPERASYON! KİMLERİN İŞİNE SON VERİLDİ?(MEDYARADAR/ÖZEL)