Polemik & Kulis
28 Mayıs 2010 10:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:19

MEDYARADAR'DAN ERTUĞRUL ÖZKÖK BOMBASI! ÖZKÖK'ÜN SIR GİBİ SAKLADIĞI PROJESİ NE?

Ertuğrul Özkök'ün yayın yönetmenliğini bıraktıktan sonra üzerinde çalıştığı ve sır gibi saklanan projeye Medyaradar ulaştı.

Ertuğrul Özkök Türk medya dünyasının Amiral Gemisi olarak nitelendirilen Hürriyet’in 20 yıl kaptanlığını yapmış bir isim. Genel Yayın yönetmenliği döneminde en çok tartışılan isim olduğu gibi köşe yazarlığında da tartışılmayı sürdürüyor.

Yayın yönetmenliğinden ayrıldıktan sonra ’Nehir kenarı’ yazılarıyla dikkat çeken Özkök bu yazılarında "Uzun süre bir derenin başında oturursanız, düşmanlarınızın cesetlerinin önünüzden geçtiğini görürsünüz." şeklindeki ünlü Çin atasözünü sık sık yazdı durdu. Özkök’ün nehir kenarında sevdiği bu atasözündeki gibi "düşmanlarının cesetlerinin önünden bir bir geçtiğini görmek için" oturduğu söylense de işin aslının öyle olmadığını Medyaradar öğrendi ve yine ilk kez okuyucularıyla paylaşıyor.

Ertuğrul Özkök görevini bıraktıktan sonra çeşitli üniversitelerde konferanslar verdi bilgi ve birikimini genç öğrencilerle paylaştı.

Özkök bu çalışmasının yanı sıra boş durmadı ve yazılarında konu ettiği nehir kenarına geçti ve yeni romanını kaleme aldı.

Kendi hayatından kesitlerinde bu kitabın içinde olacağı roman mistik bir havaya sahip olacak.

Sır gibi kitabın Doğan Kitap’tan çıkacağı, "Tuhaf" isimli romanın tanıtımı için büyük bir kampanya düzenleneceği öğrenildi.

Gelişmeler yine Medyaradar’da olacak.

MEDYARADAR/ÖZEL