Polemik & Kulis
09 Mar 2010 14:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:08

MEDYA DÜNYASINI SARSACAK HABER!.. AKŞAM,SKYTÜRK,TERCÜMAN İTALYANLAR'A MI SATILDI?

Akşam, Show TV, Skytürk, Tercüman ve Güneş'in satışı yılan hikayesine döndü.

Yaklaşık dört aydır çalışanlarına maaş vermeyen Çukurova Grubu, SKY Türk, Show TV, Akşam, Tercüman ve Güneş gazetelerini satmak için İtalyan bir grupla görüşüyor.

İddialara göre, yaklaşık iki aydır süren pazarlıklar son aşamaya geldi. Çukurova Grubu'nun üst düzey yetkililerinin yakın çevresine aktardığı bilgiye göre, İtalyan şirket, grubun yüzde 48'ini aldı.

Pazarlık sonucu Digitürk'ü satış kapsamı dışında tutan Mehmet Emin Karamehmet, ilginç bir anlaşmaya da imza atmaya hazırlanıyor.

Gruptan sızan bilgilere göre, İtalyanlar grubun sadece yüzde 48'ini aldı. Çukurova'ya ödenecek paranın miktarı öğrenilemedi. Ancak, İtalyanların Çukurova'ya ödeyecekleri parayı 30 ay sonra geri alacakları ifade edildi.

Bu durumu yorumlayan bir mali uzman, ''Yapılan aslında Çukurova'nın borç para almasıdır'' dedi.

Çukurova'nın İtalyanlardan bir anlamda ''kredi'' aldığını belirten uzman, ''30 ay sonra parayı ödeyemezlerse gruptaki hisselerin oranı el değiştirir. Böylece İtalyanlar Türk medyasına girmiş olurlar'' ifadesini kullandı.

MİLLİYET'TE SON DURUM NE?

Bu arada, Doğan Grubu'nun Milliyet Gazetesi'ni satma girişimi de sürüyor. Gruba son olarak Karacan Ailesi'nin talip olduğu öğrenildi. Kanadalı CanWest'in ortaklarından birinin de Milliyet üzerine çalışma yaptığı ifade edildi.

gerçekgündem


ETİKETLER
#akşam #italyanlar