Polemik & Kulis
02 Kas 2007 09:31 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:51

KÖŞK SKANDALI MAHKEMEYE TAŞINDI!... PERİHAN MAĞDEN, ORAY EĞİN'E TAZMİNAT DAVASI AÇIYOR!... MAĞDEN NE KADAR TAZMİNAT İSTİYOR?...

Basının polemiği seven iki ismi, karşı karşıya geldi. Akşam yazarı Oray Eğin, Çankaya Köşkü´ndeki 29 Ekim davetinde "aşırı alkol alan kadın gazetecinin tuvalette kustuğunu" yazarken, Perihan Mağden´i ima edince cevap gecikmedi.

Oray Eğin hangi gazeteci için "Çankaya´daki resepsiyonda bir aşırı alkol alıp sarhoş oldu" diye yazdı?

Oray Eğin, "Çankaya´daki resepsiyonda bir kadın gazeteci aşırı alkol alıp sarhoş oldu" diye yazdı. Perihan Mağden "Beni kastediyor" diyerek Oray Eğin hakkında 100 bin YTL tazminat davası açmaya karar verdi.

Basının polemiği seven iki ismi, karşı karşıya geldi. Akşam yazarı Oray Eğin, Çankaya Köşkü´ndeki 29 Ekim davetinde "aşırı alkol alan kadın gazetecinin tuvalette kustuğunu" yazarken, Perihan Mağden´i ima edince cevap gecikmedi. Mağden, ´Salon soğuktu viski içtim. Ama ben domuz gibi mideye sahibim. Ne kustum ne midem bulandı ne de tuvalete girdim " derken, Eğin hakkında 100 bin YTL´lik tazminat davası açacağını da duyurdu.

Eğin, önce tarif etti...

Oray Eğin´in Akşam´daki yazısı " Yılın skandalı: Çankaya´da alkolü fazla kaçıran köşe yazarı " başlığı ile yayınlandı. Bu yazının birinci sayfadaki anonsu da " Köşk´te sarhoş olan yazar kim? " başlığını taşıyordu. Yazıda, önce kahramanın kodları verildi:" "Çankaya Köşkü´ndeki Cumhuriyet resepsiyonuna pek çok kişi gibi o da davetliydi. Davete katılan tek edebiyatçı olması nedeniyle de gecenin yıldızıydı. Bir romanı filme de çekilmişti hatta. Ama asıl parlamayı köşe yazarlığında yaptı." Bu kadarını okuyanlar için, ismi bulmak hiç de zor değildi; Radikal´de köşe yazarlığı yapan Perihan Mağden tarif ediliyordu. Mağden´in "İki Genç Kızın Romanı" adlı kitabı, Kutluğ Ataman tarafından "İki Genç Kız" adıyla sinemaya aktarılmıştı.

Yazar ve alkol

Kavga çıkaracak bölüm hemen bu tarifin ardından geldi: "Vakit ilerledikçe, artık coşkulu sohbetlerden, övgülerden mi yoksa alkolün etkisinden mi bilinmez, basının önemli kadın köşe yazarı sarhoş oldu. Gecenin yarısına daha saatler vardı ama o ayakta duramıyordu. İmdadına ünlü tarihçi İlber Ortaylı yetişti, koluna girdi, tuvalete kadar götürdü. Orada kustu. Belki de ´Çankaya Köşkü resepsiyonunda kusan ilk kişi´unvanını aldı, bilinmez. Bu olay resepsiyondaki davetliler arasında fısıldaşmalara neden oldu. " Tamam içilir ama bu kadar da olmaz " eleştirileri yapıldı.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim örnek gösterildi; Fatih Hoca da viski içiyordu ama adabıyla içiyordu. Sonunda tuvaletten çıkan edebiyatçı, gazeteci-yazar hanım kimseye veda etmeden Köşk´ten ayrıldı..." Ve Eğin´in yazıyı bitiriş cümleleri: "Daha evvel alkolün etkisiyle çıkardığı pek çok rezilliği dinlemiş, hatta bizzat tanıklık etmişliğim olduğu için Köşk´tekilere ´Ucuz kurtuldular´ diyorum."

Mağden dava açıyor

Bu yazının medya sitelerinde yer almasının hemen ardından, pek çok haber portalında ima edilen kişinin Perihan Mağden olduğu yazıldı. Mağden Superpoligon´a şu açıklamayı yaptı: "Viski içtim. Salon soğuktu. 19.30´da içmeye başladım 20.30´da İlber Ortaylı ile arabaya binip kaçtık resmen uçağa yetişmek için." Mağden´e göre; yazının böyle kurgulanması ´dava açılmasını önlemek için bir taktikti´ ama, kendisi yine de dava açacaktı: "Oray Eğin, dava açacağımı düşünerek ismimi vermiyor. Bir yandan isim vermiyor ve hukuken kendini sağlama almaya çalışıyor. Daha adice... İsmimi vermiyor ama benim olduğumu anlaşılsın diye her türlü ipucunu da veriyor. Gerçekten bir şey abartılır hafif sarhoş olurum, midem bulanır kusarım falan... Yok ki böyle bir şey. Ben domuz gibi bir mideye sahibim. Ne kustum ne midem bulandı ne de tuvalete girdim. Şimdi dava açacağım. Oray Eğin´i