Polemik & Kulis
29 Ağu 2023 16:50 Son Güncelleme: 29 Ağu 2023 17:04

Kanal D’den sürpriz ayrılık! Başarılı ekran yüzü kanala veda etti!

Demirören Medya Grubu’nun en önemli televizyon kanallarından Kanal D’de dikkat çeken bir ayrılık haberi geldi.

Kanal D Haber Gün Arası programının başarılı sunucusu Şevval Şirin, kurum ile yollarını ayırdığını duyurdu.

Deneyimli spiker, kişisel sosyal medya hesabından veda mesajı yayınlayarak çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Şirin paylaşımında, “Bu incecik ve neşeli bir veda havasıdır Bu kapıdan stajyer olarak girdiğimde daha 17 yaşında bir lise öğrencisiydim. 20 yaşında, 2016’da bu defa üniversite 1. sınıf öğrencisiyken Kanal D Haber’de kadrolu, sarı basın kartlı bir muhabirdi artık o “öğrenci Şevval” 7 yılımı doldurdum burada ve bugün mezun oldum okuldan. Bütün derslerimi verdim, stajyer olarak girdiğim kapıdan TGC ödüllü bir basın emekçisi muhabir, spiker olarak ayrılıyorum. Yani alttan aldığım dersleri de AA ile bitirdim :) İçim kıpır kıpır. Kendi isteğimle, bileğimin hakkıyla, yeni bir hayata adım atmanın tatlı telaşıyla, bir kez daha bana tek bir harf dahi öğreten tüm meslek büyüklerime teşekkürle, hoşçakalın yeni adreslerde, yeni derslerde öğrenmenin hiç bitmediği, yeni yollarda buluşmak üzere” ifadelerini kullandı.

ŞEVVAL ŞİRİN KİMDİR?

Şevval Şirin 1996 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Eğitim ve öğretim hayatına İstanbul’da başladı. Lise eğitimini Aydın Doğan İletişim Lisesi’nde tamamladıktan sonra üniversite eğitimine İstanbul Beykent Üniversitesi Televizyon Gazeteciliği ve Programcılığı bölümünde devam etti ve mezun oldu.

Şevval Şirin televizyonculuk kariyerine 2013 yılında CNN Türk televizyonunda staj yaparak başladı. Aradan geçen 3 yılın ardından profesyonel mesleki kariyerine Kanal D haber merkezinde muhabirlik yaparak adım attı. 2020 yılında Ünlüler ve Sahte İlaç haber dosyası ile TGC'den ödül aldı. Şevval Şirin aynı yıl İstanbul Esenyurt’ta bir okuldaki taciz iddiaları sonrasında polisler tarafından gözaltına alınması ile gündeme gelmişti.

Şirin, 2021 yılından itibaren Kanal D ekranlarında Kanal D Haber Gün Arası ve Kanal D hafta sonu haberlerini sunmuştu.