Polemik & Kulis
31 Oca 2024 14:00 Son Güncelleme: 31 Oca 2024 14:10

Hürriyet’ten flaş ayrılık! 14 yılın ardından veda etti…

Hürriyet Gazetesi'nde başarılı etkinliklere imza atan Aile ve Çocuk yazarı Ömür Kurt, gazeteyle yollarını ayırdı.

Hürriyet gazetesinin aile çocuk yazarı Ömür Kurt, Hürriyet ile yollarını ayırdı. 2010 yılında Hürriyet Çocuk Kulübü gazetesinde yazılar yazıp çocuklarla etkinlikler yaparak Hürriyet’e adım atan Kurt, 2013 yılında Hürriyet Cumartesi ekinde aile ve çocuk yazıları yazmaya başladı.

Hürriyet Çocuk Kulübü gazetesi ve 23 Nisan’larda yayınlanan 23 Nisan Hürriyet Çocuk gazetelerini de hazırlayan Ömür Kurt, gazetenin aile ve çocuk konularındaki yayınlarını sürdürüyordu. Uzman görüşleriyle bilimsel bir çizgide gazetecilik yapan Kurt’un, “200 Adımda Çocuk Yetiştirme Rehberi” ve “200 Adımda Ergenlik Rehberi” adlı iki adet kitabı Hürriyet Kitap tarafından yayımlanmıştı. Bu iki kitap, Hürriyet Kitap’ın en çok satan iki kitabı olmuştu. Kurt, Hürriyet Kitap’ın ve geçen yıl kurulan Demirören Yayınları’nın da baş editörlüğünü yapıyordu.

Gazeteye gelir getiren önemli projelere imza attı

Hürriyet TV’de yayımlanan “Çocuklarla Bir Ömür” adlı programında uzmanları ağırlayan Kurt, birçok markalı projeyle gazeteye en çok gelir getiren yazarlardan biriydi. Moderatörlüğünü üstlendiği “LC Waikiki Aile Buluşmaları” ve “Bebelac Bebekli Aile Buluşmaları” projeleriyle şehir şehir dolaşarak uzmanları halkla buluşturdu.

Pandemi döneminde hürriyet.com.tr’nin tüm canlı yayınları da Kurt’a yaptırılmıştı. Doğan Cüceloğlu, İlber Ortaylı, Prof. Dr. Ateş Kara, Prof. Dr. Selçuk Şirin, gibi önemli isimlerle de yayın yapan Kurt’un “Çocuklarla Bir Ömür” adlı programı Hürriyet internet servisinin gerekçesiz kararıyla geçen yıl durdurulmuştu. Aynı dönemde Kurt’un Hürriyet Cumartesi’deki yazıları da hafta sonu eklerin sayfa sayısının azaltılmasından dolayı Hürriyet Kelebek ekine kaydırılmıştı. Kurt’un gazeteden ayrılmış olsa da Hürriyet Kelebek’e dışarıdan yazı yazacağı öğrenildi.

Gazeteciliğinin yanı sıra çocuk kitapları da yazan Ömür Kurt’un “Yaban Ördeği Ailesinin Göç Yolculuğu” adlı kitabı 2017 yılında Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı tarafından yılın çocuk romanı ödülüne layık bulunmuş ve pandemi döneminde ise Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin eğitim ödülü de Ömür Kurt’a verilmişti. Kurt’un söyleşi, araştırma-inceleme, şiir ve roman türlerinde eserleri bulunuyor.

Ömür Kurt kimdir?

Ömür Kurt 23 Nisan 1982 tarihinde Samsun’un Ladik ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Yalova’nın Çınarcık ilçesinde tamamladı. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Küresel Siyaset ve Uluslaraarası İlişkiler bölümünde yaptı. Yüksek Lisans tezinde şimdiye kadar hiç araştırılmayan bir konuyu araştırarak, Arap Baharı ve bilgisayar oyunları ilişkisini ortaya koyarak bir ilke imza attı. Küresel çizgi film ve bilgisayar oyunlarının çocuk ve gençler üzerindeki etkilerini anlattığı “Küçük Adamlara Büyük Oyunlar” adlı kitabı ise bu alanda aileleri uyaran en önemli rehberler arasında gösteriliyor. 2010 yılından bu yana Hürriyet Gazetesi’nin çocuk ve gençlere yönelik yayınlarında görev alan Kurt'un son kitabı "Cepheye Koşan At", Kurtuluş Savaşı'na katılan bir atın hikâyesini anlatıyor ve bu alanda yazılmış ilk kitap olma özelliği taşıyor.