Medya
30 Tem 2012 11:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:58

HÜRRİYET'İN OKUR TEMSİLCİSİ HÜSNÜ MAHALLİ'YE HAK VERDİ AMA ...

"Hürriyet'in, “Suriyeli gazetecinin MİT balonu” haberi, Akşam yazarı Hüsnü Mahalli'yi kızdırdı.

Hüsnü Mahalli ve iki yanlış

"Hürriyet’in, “Suriyeli gazetecinin MİT balonu” haberi, Akşam yazarı Hüsnü Mahalli’yi kızdırdı. Gazetesinde bu haberi eleştirdiği yazısına “Zavallılar” başlığını attı; “Bazı Arap internet sitelerine göre MİT Başkanı Hakan Fidan öldürülmüş. Çok ilginç!” diye yazdığı tweet’ın böyle sunulmasına tepki gösterdi.

Aslına bakarsanız Hüsnü Mahalli, “Haber benim olmadığına göre balon neden benim olsun” diye sormakta haklıydı. Önce Hürriyet İnternet’te, sonra da 21 Temmuz tarihli Hürriyet’te “Suriyeli gazetecinin MİT balonu” başlığı atılması yanlıştı.

Fakat Mahalli’nin bu yöndeki sözleri gazetedeki (şehir baskılarındaki) haberde vardı; Twitter’da Arap sitelerinin iddiasını paylaştığını anlatıyordu. Mahalli, Hürriyet’in niyetini sorgularken bu sözlerine haberde yer verilmesini de hesaba katabilirdi. Öyle yapmamış, Hürriyet’in “kurulduğu günden beri yüklendiği misyon”dan girip, şikâyetçi bir tavırla Cumhurbaşkanı ve Başbakan hakkında yazdıklarından dem vurup, o haberi yazanların “zekâ ve kapasiteleri”ni aşağılayarak noktalamış yazısını.

Oysa kendisine atfedilen misyon suçlamalarından yakınan Mahalli gibi bir gazetecinin, bir gazeteye misyon yüklemeye çalışmadan ve hakaret etmeden yanıt vermesi beklenirdi. Herhalde fazla sinirlendiği için üslubuna dikkat edemedi."

Faruk BİLDİRİCİ / HÜRRİYET