Medya
06 Mayıs 2024 16:25 Son Güncelleme: 06 Mayıs 2024 16:59

Demirören’in 'sansürlediği' DHA muhabirinden flaş açıklama! “İşsiz kalmayı göze alarak…”

DHA muhabiri Rojda Altıntaş, Yıldırım Demirören’in şoförünün kendisini 'Eylem Tok' haberiyle ilgili aradığını doğruladı. Altıntaş, ailesine yönelik endişelerinden dolayı baskıya maruz kaldığını ve sessiz kalmak zorunda kaldığını açıkladı.

Demirören Ailesinin, yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu Timur C.'nin karıştığı ve Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybetmesine sebep olduğu kazanın haber olmaması için devreye girdiği ortaya çıkmıştı.

Sosyal medyaya sızan telefon görüşmesi Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri Rojda Altıntaş tarafından doğrulandı. Görüşmede, Revna Demirören’in şoförü olduğunu iddia eden İlker isimli kişi, Timur C.'nin Yıldırım Demirören’in en küçük oğluyla çocukluk arkadaşı olduğunu belirterek kazanın haber olmamasını istiyordu.

DHA muhabiri Rojda Altıntaş, Yıldırım Demirören’in şoförünün kendisini 'Eylem Tok' haberiyle ilgili aradığını doğruladı. Altıntaş, olayın yayınlanmaması yönünde patronaj tarafından baskıya maruz kaldığını da açıkladı.

Altıntaş’ın açıklamasının tamamı şöyle:

“Kamuoyunu yakınen ilgilendiren “Eylem Tok” olayıyla ilgili yeni bilgilere ulaşmam ve yayınlamam girişimleri kapsamında bağlı bulunduğum yayın kuruluşunun patronajı ve sair çevreler tarafından çeşitli baskılara maruz kaldım.

Bu noktada aileme yönelik endişelerimden dolayı 8 hafta boyunca sustum. Görüntüleri ses kayıtları dün gece bizzat kendim paylaştım. Bu noktadan sonra işsiz kalmayı göze alarak vicdanen rahat olsam da geç kaldığım için özür dilerim.

Genç bir kadın gazeteci olarak korkmadığımı ve gazetecilik faaliyetlerini alternatif yollarla muhakkak devam ettireceğimin altını çiziyorum.

Konuyla ilgili tüm girişimlerin kim veya hangi çevrelerden gelirse gelsin Avukatım Mehmet Zengin (@avmehmetzengin) tarafından kayıt altına alınarak hukuki takibi yapılacaktır.”

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Avukat Mehmet Zengin, DHA muhabiri Rojda Altıntaş’ın açıklamasının ardından şu paylaşımda bulundu:

 “Müvekkilim kamuoyunu ilgilendiren “Eylem Tok” olayıyla ilgili, halkın, hepimizin haber alma hakkı için mesleğini ve yüreğini ortaya koymuştur. Akabinde genç bir kadın gazeteci olarak tehdit ve şantaj boyutuna ulaşan eylemlere maruz kalmıştır. Süreci titizlikle takip ediyoruz.”