Medya
20 Mayıs 2024 10:37 Son Güncelleme: 20 Mayıs 2024 11:10

Usta savaş muhabirinden korkutan haber! Kalp krizi geçirdi…

Türkiye ve dünyada birçok savaş ve çatışma bölgesinde görev yapan usta gazeteciden korkutan haber geldi.

Türkiye ve dünyada birçok savaş ve çatışma bölgesinde görev yapan, son olarak Savunma Sanayi Başkanlığı iletişim ekibine katılan İsmail Umut Arabacı, dün sabah Ankara’da evinin bahçesinde otururken kalp krizi geçirdi. MedyaRadar’ın özel haberine göre hastaneye kaldırılan ve stent takılan deneyimli gazeteci, 72 saat yoğun bakımda kalacak.

İsmail Umut Arabacı, yaklaşık 4 yıl önce de kalp krizi geçirmişti. Üç damarının tıkalı olduğu tespit edilen Arabacı’ya stent takılmıştı.

İSMAİL UMUT ARABACI KİMDİR?

1978 yılında Balıkesir’in Gönen ilçesinde doğdu. Bursa Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi ve ardından Açık Öğretim Lisesi’nden mezun oldu. Meslek hayatına 1993 yılında Bursaspor Taraftarlar Derneği’nin kurmuş olduğu Şampiyon FM isimli radyo kuruluşunda başladı.

Ardından sırasıyla Flash TV, Kanal D Spor, Uğur Dündar yönetimindeki Arena, Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre, Suat Kozluklu yönetimindeki Muhabir haber programlarında çalıştı. 2008’den itibaren 4 yıl Mehmet Ali Birand yönetimindeki Kanal D Haber Merkezi’nde görev yaptı. 2012-2014 yılları arasında Sabah Gazetesi’nde meslek hayatına devam etti.

TRT Televizyonunda 30 bölüm yayınlanan Küba’nın İzinde isimli belgesel çalışmasının ardından, 2016-2020 yılları arasında CNN TÜRK Haber Merkezi’nde çalıştı. Nisan 2020'de 24 haber kanalına transfer oldu. Burada ise kalp krizi geçirdiği Ağustos 2020 tarihine kadar görev yaptı. TVNET kanalında 'İstihbarat Şefi' olarak görev yapan Arabacı, son olarak Savunma Sanayi Başkanlığı iletişim ekibine katılmıştı.