Polemik & Kulis
24 Ara 2013 16:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:50

Hürriyet operasyon gazetesi oldu! İbrahim Karagül'den şok sözler!

Hürriyet'in tepe ismi Enis Berberoğlu'nun bugün Yeni Şafak'a yönelttiği süçlamalara Yeni Şafak'ın tepe ismi İbrahim Karagül sert bir yanıt verdi

Yeni Şafak gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, twitter hesabından yaptığı açıklamada, Yeni Şafak'a rüşvet komplosu kurulduğunu ve iddiaların Hürriyet gazetesi üzerinden servis edildiğini açıkladı.
YENİ ŞAFAK HÜRRİYET KAVGASINDA YENİ PERDE
Yeni Şafak dünkü manşetinde Reza Sarraf'ın Yeni Şafak'a yönelttiği rüşvet suçlamalarını manşetine taşıyan Hürriyet'e yüklenmiş ve "cevap ver Hürriyet" başlığı altında rakibini komploya ortak olmakla itham etmişti. Hürriyet'in tepe ismi enis Berberoğlu ise bugün konuya dair bir yazı kaleme almış ve "asıl sen okura yanıt ver" diyerek polemiğe devam etmişti. Yeni Şafak cephesinden Hürriyet'e gün içinde gelen yanıtta suçlamalara tam gaz devam edildi. İbrahim Karagül'ün açıklamasında Hürriyet'in bir merkez gazetesi olmaktan çıkıp operasyon gazetesine dönüştüğü iddia edildi.
"HÜRRİYET CEPHEYE SÜRÜLDÜ!"
Hürriyet'in birileri tarafından 'operasyon gazetesine' dönüştürüldüğünü savunan Karagül Twitter'da yaptığı açıklamalarda şöyle dedi:
Hürriyet gazetesi o klasik 'üst düzey Amerikalı' formülü üzerinden Türkiye'ye 'ayar' vermeye başladı. ABD Büyükelçisi'ne "Çek git bu ülkeden" diyen Yeni Şafak'a rüşvet komplosu kuruldu ve bu komplo Hürriyet üzerinden servis edildi. Yeni Şafak'la alakası olmayan, başka bir gazete ve gazetecinin adı geçtiği olay Yeni Şafak'ı hedef alan bir senaryoya dönüştürüldü. Azıcık gazetecilik refleksi olan herkesin anlayabileceği bir durum, Hürriyet'e manşet yaptırıldı. O gazete cepheye sürüldü. Hürriyet gazetesinin bu yayın anlayışında merkez gazete refleksi yok. Birileri o gazeteyi operasyon gazetesine dönüştürüyor.