Polemik & Kulis
20 Mayıs 2022 14:33 Son Güncelleme: 20 Mayıs 2022 16:23

Habertürk'ün Ankara Haber Müdürü kim oldu?

Ciner Medya Grubu bünyesinde yayın yapan Habertürk TV'de üst düzey bir atama gerçekleşti.

Habertürk Televizyonu Ankara Haber Müdürlüğü görevine Aykut Türel getirildi.

AYKUT TÜREL KİMDİR?
Memur bir ailenin çocuğu olarak Erzincan'da dünyaya geldi. İzmir Bayındır Sadık Susamcıoğlu Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tamamladı. Eğitim kariyerinde son durağı ise Selçuk Üniversitesi oldu. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde yüksek lisans yaptı. Mesleğe, 2011 yılında Yeni Şafak Gazetesi Ankara Büro'da başladı. Yazılı medyadan televizyonculuğa 2013 yılında TV NET'le geçiş yaptı. Türel'in meslek kariyerinde bir sonraki adresi 2014 yılında 24 Televizyonu oldu. Bu kanalda Cumhurbaşkanlığı muhabirliği yaptı.

20 Şubat 2020’de Haber Global’den ayrılarak başladığı CNN Türk’ten 4 Şubat 2021’de ayrılarak eski kanalına geri döndü. Haber Global'de Ankara Haber Editörü olarak görev yaptı. Habertürk TV’de editörlük görevi üstlendi.

HABERTÜRK’TE BİR ATAMA DAHA
Habertürk TV Ankara büroda önemli bir değişiklik daha yaşandı. 2012 yılında Habertürk'te muhabirliğe başlayan, birçok alanda uzun süre çalışan ve son olarak da Parlamento, CHP ve İYİ Parti muhabirliği yapan Mahir Kılıç Editör olarak görevlendirildi.