Polemik & Kulis
26 Mayıs 2011 14:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:23

FARUK BİLDİRİCİ KİMİN TARAFINDA? O HABERİ YAZAN MUHABİR İTİRAZ ETTİ!(MEDYARADAR/ÖZEL)

Sabah Gazetesi Ankara Haber Müdürü Mutlu Çölgeçen, "Ergenekon Dağa Çıktı" haberine tepki gösteren Hürriyet okur temsilcisi Faruk Bildirici'ye yanıt verdi...

Sayın Medyaradar yetkilisi

İnternet sitenizde Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici’nin önceki gün SABAH Gazetesi’nde manşet olan “ERGENEKON DAĞA ÇIKTI” haberi ile ilgili “gazetecilik açısından yüzkarası, 5n1k kuralı yok ve taraflarca saçma sapan bulunan iddia” gibi bir karalama tavrı ortaya konmuştur. Yanıtım ise şöyledir :

SİZ KİMİN TARAFINDASINIZ ?

“Siluetini Sevdiğimin Türkiyesi”nde çok garip, tehlikeli ve bir o kadar dehşetli oyunlar oynanıyor. Seçim sürecine girildiği günden bu yana terör örgütü PKK ve onun uzantılarının Türkiye’yi tam anlamıyla bir “KAOS” ortamına çevirmeye çalıştığı bir dönemden geçiyoruz. Aynen 2003-2004 yılında Ergenekon Terör Örgütü’nün yapmaya çalıştığı gibi. Ancak ortada şu anda değişen bir durum var, Türkiye’yi seçim öncesinde ve seçim sonrasında farklı bir mecraya çekmek için bu iki örgütün “birlikte” hareket ettiğini görüyoruz.

“ERGENEKON DAĞA ÇIKTI” haberi bunun gerçek olduğunu koyan bir habercilik örneğidir. Şimdiye kadar Ergenekon ve PKK konusunda yazdığım onca haber gibi. Askeri ve istihbarat konularını iyi bilen bir insan olarak neyin ne kadar yazılacağına da çok iyi biliyorum. Faruk Bildirici bu haberin masa başı olduğunu iddia ediyor, 5n1k kuralının uygulanmadığı söylüyor. Öyle mi gerçekten bakalım ;

5n1k SUÇLAMASI (!)

5n1 k kuralı eğer değişmedi ise "ne, ne zaman, nerede, nasıl, neden, kim?" içeriyor. Peki habere bakalım olay Ergenekon-PKK işbirliğini içeren bir toplantı, 2 Mart ve 4 Nisan tarihlerinde, Kuzey Irak eski Zorgali Kampı ile Zap Bölgesi’nde, Türkiye’de seçim sürecini kilitlemek, seçmen üzerinde baskı kurmak, AK Parti’yi bölgede sıkıştırmak. Kimin sorusu ise belli Cemil Bayık liderliğindeki Ergenekon destekçisi Ankaralılar grubu ile “..açık isimleri halen istihbarat birimlerinde olan bir dönem devletin önemli kademelerinde yer alan ve şimdi emekli olan N.C. ve M.S.” Sanıyorum Faruk Bildirici haberi dikkatli okusaydı yukarıda belirttiğim şekilde “5n1k” kuralının yerine getirildiğini görürdü.

Haberin kaynağı yok diyor Faruk Bey ! Haberi bir kez daha okursa haberin kaynağını görecektir, eğer göremezse Sayın Cengiz Çandar’ın haberimle ile ilgili Radikal’de yazdığı yazıya bakmasını öneririm….

YALANLAMAYI YALANLARI İLE YAPTILAR

Faruk Bildirici, haberin taraflarca yalanlandığını söylüyor. Evet haberin çıktığı gün Fırat Haber Ajansı’nda sözde PKK adına panik dolu bir yalanlama gördüm. Beni de “PKK sahasında dolaşma” diye açıkça tehdit ettiler. Keşke Bildirici bir gazeteci meslektaşına yönelik bu tehdidini de görseydi.

Fırat Haber Ajansı arşiv çalışması yaparak benim daha önce yazdığım manşetlerin de yalan olduğunu iddia etmiş. Yalanlamalarına yalanla katkı yapmaya çalışmışlar.

Fırat Haber Ajansı’nda “PKK, Ermenistan’ın işgali altındaki Karabağ bölgesine yerleşecek” ve “PKK Peşmerge ordusuna katılıyor” içerikli haberlerim AKŞAM Gazetesi’nde manşet olan haberlerdir ve dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt tarafından doğrulanmıştır.

“PKK; YAŞ toplantısı ve 30 Ağustos Zafer bayramı törenleri öncesinde Anıtkabir’de saldırı planı üzerinde çalışıyor” haberim ise SABAH’ta çıkmıştır ve Emniyet istihbaratı tarafından rapor edilen bir husustur. Belgelidir.

BİLDİRİCİ KİMİN TARAFINDA ?

Şimdi ! Faruk Bildirici, “taraflarca yalanlanan haber” diyor. Taraf olarak gördüğü PKK’nın sitesi Fırat Haber Ajansı yalanlamayı teyit edilen haberleri bile yalan göstererek yapmaya çalışıyor. Diğer taraf ise Ergenekon cephesi. Ne “BİR” numaralarından ne de psikolojik harp eğitimi almış alt ekipten bir yalanlama gelmedi. Bildirici’nin de Ergenekoncular adına yalanlama yapacağına da ihtimal vermiyorum…

HÜRRİYET’İN BAYAT HABERLERİ

Peki Bildirici’nin rahatsızlığı ne o zaman ?

Özel haberciliği ile ciddi bir ivme kazanan SABAH Gazetesi, son dönemde maalesef Hürriyet’in iki bayat haberini gözler önüne serivermişti. Burada ayrıntıya girerek yeniden Hürriyetçileri mahçup etme gayreti içinde değilim. Ama bu haberden birisi Kıbrıs Rum Kesimi ile bir diğeri de bir sağlık alanıyla ilgiliydi.

Çok ileri gitmeyeceğim 1 Ocak 2009 tarihini esas alacağım sadece. Açın ve SABAH ve HÜRRİYET’in sayfalarına bakın. İki gazete arasındaki özel haber farkını gerçekten göreceksiniz. O da şu : SABAH’ın her hafta birinci sayfalarını süsleyen özel haberlerle, Hürriyet’in rutin dışına çıkamayan haberleri… Hürriyetçiler gerçekten özel haber sıkıntısı çektiği ortada.

Siluetini Sevdiğimin Türkiyesi’nde bunlar da oluyor işte…Hay bin ! Siluetini Sevdiğimin Hürriyet”i….


Mutlu ÇÖLGEÇEN
SABAH GAZETESİ
ANKARA HABER MÜDÜRÜ


 

FARUK BİLDİRİCİ’NİN "ERGENEKON DAĞA ÇIKTI" HABERİ İÇİN SÖYLEDİKLERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ