Polemik & Kulis
29 Mar 2024 14:40 Son Güncelleme: 29 Mar 2024 16:33

Halk TV’de ‘31 Mart seçim gecesi’ krizi patladı! Hangi isim istifa kararı aldı?

31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne sayılı günler kala Halk TV’de ‘seçim gecesi’ krizi başladı. Ünlü ekran yüzü, yönetimin kararı üzerine istifa dilekçesini hazırlayıp teslim etti.

Türkiye, 31 Mart’ta sandık başına gidecek. Seçmenler, seçim akşamı sandıktan çıkacak sonuçları ekrandan izlemeye hazırlanırken Halk TV’de ‘31 Mart seçim gecesi’ krizi patlak verdi.

31 MART GECESİ İKİ İSME EMANET EDİLDİ

Halk TV yönetiminin, seçim gecesi için ekranı İsmail Küçükkaya ile Gözde Şeker’e teslim etmesi kanalda krize neden oldu. MedyaRadar’ın özel haberine göre Halk TV Ana Haber Sunucusu Seda Selek, alınan karara sert tepki gösterdi.

İSTİFA DİLEKÇESİNİ YÖNETİME SUNDU

Halk TV koridorlarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde de ekranda kendisine yer verilmediğini hatırlatan Seda Selek, istifa kararı aldı ve dilekçesini sundu. Halk TV yönetiminin, istifa dilekçesini sunan Seda Selek’le ilgili vereceği karar merak konusu oldu.

SEDA SELEK KİMDİR?

1980 yılında İstanbul'da doğan Seda Selek,  Marmara Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünden mezun oldu. 1999 yılında Kuşdili Eğitim Merkezi'nde altı ay süresince, TRT spikerleri, tiyatrocu ve seslendirme sanatçılarından diksiyon ve spikerlik eğitimi aldı.

Marmara Üniversitesi Turizm Otelcilik bölümünden mezun olduktan sonra 2000 yılında Number One TV'de sunuculuk yaparak medya sektörüne adım atmıştır. Ardından 24 TV'de Kadınlar Meclisi adlı programda sunuculuk yapan Seda Selek, aynı kanalda Günün Manşeti adlı programı da sundu.

TGRT Haber, TV8, Haber Global gibi kanallarda sunuculuk ve moderatörlük yapan Selek, son olarak Halk TV'de görev almaya başladı.