Polemik & Kulis
25 Mayıs 2011 13:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:23

''GAZETECİLİK AÇISINDAN YÜZ KARASI!'' FARUK BİLDİRİCİ SABAH'IN DÜNKÜ MANŞETİNİ YERDEN YERE VURDU! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici CNNTÜRK'te yayınlanan Parametre programına konuk oldu. Bildirici Sabah gazetesinin dünkü “Ergenekon Dağa Çıktı” manşetiyle ilgili çok sert açıklamalar yaptı.

Faruk Bildirici, programın sunucusu Ebru Baki’nin Sabah gazetesinin dünkü manşetiyle ilgili sorduğu soruya şöyle yanıt verdi: “Ben aslında bu konuda dünkü Sabah’ın manşetini yazan arkadaşlara Mehmet Y. Yılmaz’ın bugün Milliyet’teki köşe yazısını okumalarını salık veririm.”

GARİP BİR İFADE VE GARİP BİR TANIKLIK VAR

Bildirici konuşmasının ilerleyen bölümlerinde Sabah’ın manşetine gönderme yaparak Mehmet Yılmaz’ın köşesine taşıdığı bölümleri aktardı ve şöyle devam etti:  "Gizli tanık diyor ki, “Dursun Çiçek’i ben burada gördüm. Üzerinde haki renkte üniforması vardı.”  Çiçek’te diyor ki, “bir dakika ben denizciyim, beyaz üniforma giyerim.” Gizli tanık: “ ha o zaman beyazdı” diyor. Dursun Çiçek ise yanıt veriyor: “ Bir dakika ama Ocak ayında diyorsun görüşme. Biz Ocak ayında siyah üniforma giyeriz.” Gizli tanık: “ Ha o zaman rengini hatırlamıyorum” diyor. Yani böylesine garip bir ifade böylesine garip bir tanıklık var.

SABAH’IN DÜNKÜ MANŞETİ GAZETECİLİK AÇISINDAN YÜZ KARASI!


Gazeteci-yazar Faruk Bildirici konuşmasının devamında Sabah gazetesinin dünkü “ Ergenekon Dağa Çıktı” manşetiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Dünkü, özellikle Sabah gazetesinin manşeti bence gazetecilik açısından bir yüz karası. Çünkü haberde ne bir kaynak var ne bir isim var, ne de bir doğrulama var. Tamamen masa başında oturulup hazırlanmış bir haber. Öyle ki ilgili taraflarca bile bunun saçma sapan bir haber olduğu söyleniyor.”

ERGENEKONCULAR KİM BİR DEFA?


Bildirici, Kandil’e giden Ergenekoncular ve 28 Şubat’la ilgili olarak gazetelerin tavırlarını da yorumlayarak şöyle dedi: “Ergenekoncular kim bir defa? Kandil’e giden Ergenekoncular konusunda bir tek isim yok. Umarım bugün 28 Şubat sürecinden yapılan gazeteciliği nasıl karalıyorsak, nasıl kötülüyorsak, bugün yapılan gazeteciliği de böyle kötülemeyiz. Bu kadar kötü durumlara düşmeyiz umarım.”

Programın sonuna doğru Vatan gazetesi yazarı Ankara Temsilcisi Bilal Çetin ile Faruk Bildirici arasında ilginç bir diyalog gelişti:

Bilal Çetin: Kandile gittiyse Ergenekoncular, bir istihbarat bilgisine dayalı, herhalde devletin istihbarat bilgilerine dayalıdır.

Faruk Bildirici:O zaman kaynak versin. 5n1k kuralını hatırlasın. Kim, nerede, ne zaman, niçin sorularını cevaplasın. Bu haberin içinde bunların hiçbiri yok.

ERGENEKON DAĞA ÇIKTI HABERİNDE NE VARDI?

Sabah Gazetesi’nde Mutlu Çölgeçen imzasıyla yayınlanan habere göre Ergenekon’un bazı isimleri PKK yöneticileri ile Kuzey Irak kamplarında görüşmüş,Mart ve Nisan aylarında gerçekleşen görüşmelerde Türkiye’de seçim sürecini kilitleyecek eylemlerin başlatılması kararı alınmıştı. 

MEDYARADAR/ÖZEL


 
BİLDİRİCİ, SABAH’IN MANŞETİYLE İLGİLİ SERT KONUŞTU-VİDEO