Polemik & Kulis
28 Ara 2010 09:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:54

ELE VERİR TALKINI, KENDİ YUTAR SALKIMI! HAZIMSIZ ETİKCİBAŞI!

Cüneyt Özdemir, oynadığı reklam filmi ile ilgili "etik değil" açıklaması yapan Haluk Şahin'e çok sert yanıt verdi.

Hazımsızlık, etiksizlikten kötüdür

Bizim meslekte ne zaman ki birisi kalkıp yüksek sesle ‘Etik, etik, etik’ diye bağırmaya başlarsa biliniz ki arkasında kendi etiği ile ilgili bir problem vardır. Bu gazetenin bir zamanlar Haluk Şahin adlı bir yazarı vardı. Eyüp Can yönetime gelince pek çok yazar gibi kendisine de teşekkür etti ve yollarını ayırdı. Sen misin ayıran! Daha gazete çıkmadan bu Şahin, Eyüp Can’a sallamaya başladı. Sonra diline Radikal yazarı Binnaz Toprak’ı doladı. Verip veriştirdi. Derken sıra bana geldi. İcra Kurulu Başkanı olduğunu öğrendiğimiz TV8 ekranını ve internet sitesini bu hazımsızlığına alet etmekte tereddüt etmedi. Hakaretler yetmedi, işi RTÜK’e ihbara kadar götürdü. Farkındaysanız hiçbirimiz bu hazımsız adamın kışkırtma teşebbüslerine cevap vermeye tenezzül etmedik. Dün öğreniyoruz ki TV8 spikerlerinden Gürkan Tosun topsakal bıraktığı için kendisine mobbing uygulandığı iddiası ile mahkemeye başvurmuş.
Topsakalından dolayı yönetimin kendisine ayrımcılık yaptığını iddia ediyor. Hangi yönetimin? Günlerdir biz Radikal yazarlarına etik dersi veren aynı zamanda top sakalı ile hatırladığımız Haluk Şahin’in İcra Kurulu Başkanı olduğu TV8 yönetiminin. Yani kendisine topsakal serbest, kendi spikerine topsakal olunca iş mahkemelik. Tercüme edersek ele verir talkını, kendi yutar salkımı. İşte bu yüzden etik etik diye ayrıldığı işyerinde biz yenilere belaltı vurmaya çalışan bu hazımsız etikçibaşılara itibar etmiyoruz.
Sonuçta hepimiz insanız elbette hata da yaparız. Allah’ın emri değil etik dediğiniz şey düzeltilir, öğrenilir, değiştirilir... Ama bir insanın karakteri için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Gördüğünüz gibi o ya oluyor ya da olmuyor.

Cüneyt Özdemir/Radikal