Polemik & Kulis
24 Nis 2023 17:30 Son Güncelleme: 24 Nis 2023 17:37

Deneyimli gazetecinin yeni adresi belli oldu!

Ödüllü gazeteci yeni adresini sosyal medya hesabından duyurdu.

Milliyet gazetesinde başladığı mesleğini, son olarak Deutsche Welle Türkçe Servisi’nde sürdüren deneyimli gazeteci Burcu Karakaş’ın yeni adresi belli oldu.

Karakaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, mayıs itibari ile gazeteciliğe Reuters haber ajansında devam edeceğini açıkladı.

İşte o paylaşım:

Burcu Karakaş kimdir?

Serbest gazeteci. Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Boston Üniversitesi’nde gazetecilik ve Ortadoğu üzerine aldığı yüksek lisans eğitimini, “Devlet Söyleminde Kürt Meselesi: Diyarbakır Askeri Cezaevi Üzerine Bir Çalışma” başlıklı teziyle tamamladı. Bir süre Washington’da yerel bir gazete için muhabirlik yaptı. Açık Radyo’da “Şiddetimi Geri Alamam” ve "Cadı Postası" programlarını hazırlayıp sundu. 2010’da Milliyet gazetesinde başladığı mesleği, Ankara’da diplomasi muhabiri olarak sürdürdü. İletişim Yayınları’ndan "Futbol, Eşcinsellik ve Halil İbrahim Dinçdağ’ın Hikayesi: Erkeklik Ofsayta Düşünce" adlı bir kitabı çıktı. İstanbul Tabip Odası 2013 Yazılı Basın Haber ve Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik 2014 Jüri Özel Ödülü sahibi.