Polemik & Kulis
09 Tem 2015 01:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:43

Cumhuriyet'teki görevinden neden ayrıldı? O müdür Medyaradar'a konuştu!

Cumhuriyet Gazetesi'nde sürpriz bir gelişme yaşandı ve hem köşe yazarı hem de müdürlük yapan ismin görevi son buldu.

Cumhuriyet Gazetesi'nde 2014 yılının Ağustos ayından itibaren köşe yazarlığı ve Dış Haberler Müdürlüğü görevlerinde bulunan Ceyda Karan'ın sürpriz bir şekilde müdürlük görevi son bulmuştu.

Peki Ceyda Karan Dış Haberler Müdürlüğü görevinden kendisi mi ayrılmıştı yoksa iddia edildiği gibi son dönemde Yunanistan'a dair haberlerinden yazı işlerinin memnun kalmaması nedeniyle görevden mi alınmıştı?

Cumhuriyet Gazetesi Dış Haberler Müdürü Ceyda Karan ayrılma süreciyle ilgili olarak Medyaradar'dan Alev Gürsoy Cimin’e şunları söyledi:

Gazeteyle aramızda herhangi bir sorun yaşanmadı. Yazılanların aksine gazetem benim her daim arkamda durdu. Ancak son dönemlerde yaşadığımız yoğunluk herkesi olduğu gibi beni de fazlası ile yordu. Gazete yönetiminden dış haberler müdürlüğümden ayrılmak için müsaade istedim ve bir süre dinlenmek istediğimi belirttim. Onlar da bu kararıma saygı duydu. Kovulma gibi bir durum söz konusu değil. Köşe yazarlığım devam edecek.  Ayrıca köşelerimi yazarken sahaya da inmeyi sürdüreceğim. Sıcak haberi kovalamaya devam edeceğim.

MEDYARADAR/ÖZEL