Polemik & Kulis
27 Eyl 2023 14:12 Son Güncelleme: 27 Eyl 2023 14:15

CNN Türk'ten ayrılmıştı! Deneyimli ismin yeni adresi neresi oldu?

Demirören Medya Grubu'nun haber kanalı CNN Türk'ten yollarını ayıran deneyimli ismin yeni adresi belli oldu.

CNN Türk haber merkezinde yaklaşık 4 yıldır haber yayın editörü olarak çalışan Kerem Koçin 2 hafta önce görevinden istifa ederek kanalla yollarını ayırmıştı. Bir süre dinlendikten sonra yola devam edeceğini duyuran Koçin'in yeni adresi belli oldu.

Deneyimli gazeteci yeni yayın döneminde Ciner Medya grubunda yer alacak. Habertürk ile el sıkışan Koçin PT (Prime Time) program editörü olarak tartışma programlarında görev yapacak.

Kerem Koçin Kimdir?
Birleştirilmiş 5 yıllık lisans+yüksek lisans programı olan Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra medya dünyasına adım attı.

TV Net, ATV, Kanal D, Show TV, Habertürk, TGRT Haber, Star TV gibi birçok ulusal kanalda polis adliye muhabiri, editör, spiker, sunucu, seslendirmen olarak çalıştı; dosya haberler, belgeseller hazırladı ve siyaset, ekonomi, çevre gibi birçok farklı içerikte canlı/bant programlar sundu.

İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde yüksek lisans yaptı ve “Türk Siyasal Hayatında Televizyonda Açık Oturum Geleneği ve Demokrasiyle İlişkisi” başlıklı bir tez yazdı. Odaklandığı konu açısından alanında bir ilk olan bu siyasal iletişim çalışmasında, gazetecilik mesleğinin önemli isimleriyle röportajlar yaptı.

Medyadaki varlığının yanı sıra 2015'ten bu yana çeşitli eğitim kurumlarında diksiyon, beden dili, spikerlik-sunuculuk eğitimleri veren Koçin, kültür, sanat, eğlence içerikli salon organizasyonlarına da sunucu/eğitmen olarak katılıyor.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV bölümündeki ikinci yüksek lisans eğitimi de tez aşamasında olan Kerem Koçin Eylül ayı başında CNN Türk'ten ayrılmıştı.