Polemik & Kulis
28 Ara 2023 10:28 Son Güncelleme: 28 Ara 2023 10:36

CNN Türk'teki 'vurgun'un kilit ismiydi! O sunucunun bileti kesildi…

CNN Türk’ten ayrılık haberi geldi. CNN Türk'teki 'vurgun'un kilit isimlerinden biri olan o sunucuyla yollar ayrıldı.

Demirören Medya Grubu bünyesindeki CNN Türk’ten ayrılık haberi geldi. MedyaRadar’ın özel haberine göre kanal, Sunucu Serra Taşkıran Özgür ile yolları ayırdı.

Serra Taşkıran Özgür’ün adı CNN Türk Programlar Servisi üzerinden üst düzey yöneticilerin de içinde yer aldığı vurgun çarkında geçiyordu. 

Serra Taşkıran Özgür de sosyal medyadan veda paylaşımında bulundu ve şu ifadeleri not düştü:

“Bir yolun sonu, yeni bir yolun başlangıcı. An itibariyle CNN Türk’ten ayrılmış bulunmaktayım, başka maceralarda görüşmek üzere”

SERRA TAŞKIRAN ÖZGÜR KİMDİR?

Serra Taşkıran Özgür, 25 Mayıs 1994'te İstanbul'da doğdu. Lisede Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık alanında ilerledikten sonra üniversitede bunu devam ettirerek Beykent Üniversitesi Görsel İletişim'i, ardından Televizyon Haberciliği ve Programcılığı'nı okudu.

 

Mezun olmadan önce reklamcılık alanında ilerlemek istediği için reklam ajanslarında staj yaptı ancak ikinci lisans programı olan Televizyon Haberciliği ve Programcılığını okumaya başlayınca okulu bitmeden önce Show Ana Haber, ardından ATV haber bülteninde ve sabah haber programlarında staj yaptı.

Mezun olduktan sonra kariyerine gündüz kuşağı programlarında editörlük yaparak başladı. TV8, Star TV, Kanal D'nin yapımlarında yer aldı. Bu esnada Başkent İletişim'den diksiyon eğitimini tamamladı. Çalıştığı projelerde hem editör hem muhabir olarak görev yaptı ve Türkiye'nin birçok ilinde çözülemeyen dosyaların peşine düştü. 2019'da CNN TÜRK'te sağlık programı, 2020'de ise üniversite tercih döneminde "Tercih Zamanı" adlı programı sunmaya başladı. 2021'de kadrolu olarak CNN TÜRK ailesine dahil oldu. 2021'de "Ay" Belgeselini hazırladı aynı yıl içinde bir süre Azerbaycan'da kalarak "Karabağ Azerbaycan'dır", "İlham Aliyev" belgesellerinin editörlüğünü yaptı. Bu süre içerisinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı özel röportajı Azerbaycan'da ses getirdi. Ekip arkadaşlarıyla hazırladığı "Karabağ Azerbaycan'dır" Belgeseli ise "Yılın En İyi Belgeseli" ödülünü aldı.

"Çalışan Türkiye", "Özel Sektör" "Tercih Zamanı" gibi programlarda da yer alan sunucu, çeşitli festivalleri sundu, haberler yaptı.