Polemik & Kulis
30 Oca 2013 22:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:41

CENGİZ ÇANDAR'IN CAHŞ GÖNDERMESİ ORHAN MİROĞLU'NU ÇİLEDEN ÇIKARTTI!

Ülke TV'de Ersoy Dede'ye konuk olan Star yazarı Orhan Miroğlu, Cengiz Çandar'ı "PKK'nın ağzıyla" konuşmakla suçladı.

Star yazarı Orhan Miroğlu ile Radikal yazarı Cengiz Çandar arasındaki Kürt sorunu polemiği büyüyor. Miroğlu, Çandar’ın köşe yazısındaki "cahş" göndermesini Ülke TV ekranlarından yanıtladı.

CENGİZ ÇANDAR PKK’NIN AĞZIYLA KONUŞUYOR

Çandar’ın PKK’nın silah bırakmasını istemediğini iddia eden Orhan Miroğlu, "Orhan Miroğlu cahş’tır demek PKK ağzıyla konuşmaktır. Cahş, hain demektir Kürtçede. Kürt toplumunun kemalistlerinin benim hakkımda başlattığı kampanyaya Çandar’ın katıldığını gösteriyor bu. Bu bir PKK ağzıdır, başka bir şey değildir." dedi.

ÇANDAR’IN İLKER BAŞBUĞ’DAN FARKI YOK

Cengiz Çandar’ın Avrupa’daki bir konferansta "Ben PKK’nın yerinde olsam silah bırakmam" dediğini hatırlatan Miroğlu, Radikal yazarını PKK’ya hizmet etmekle suçladı. "Çandar ve benzerlerinin İlker Başbuğ’dan hiçbir farkı yok" diyen Miroğlu, "Kızmaya bozulmaya gerek yok, sırf hükümet başarısız olsun diye PKK’nın silah bırakmasını engellemeye çalışmaya gerek yok" diye devam etti. Cengiz Çandar’ı televizyonda tartışmaya davet eden Orhan Miroğlu, "isterse İMC TV’de bile olur, gelsin tartışalım" dedi.