Polemik & Kulis
15 Mar 2010 23:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:09

BU YAZIDAN SONRA SABAH GAZETESİ'NDE HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK!

Sevilay Yükselir'in Nazlı Ilıcak yazısı Sabah gazetesi için bir milat olarak yorumlandı. İşte Habertürk'te çıkan ilginç analiz.

Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir bugün yazı günü olmadığı halde neredeyse yarım sayfalık bir yazı kaleme alarak aynı gazetenin köşe yazarı Nazlı Ilıcak’ı yaylım ateşine tuttu. Yükselir’in "Sağolsun gazete yönetimi uygun gördü" vurgusu yaptığı yazı, gazete patronajının Nazlı Ilıcak-Sevilay Yükselir polemiğinde Yükselir’in yanında yer aldığını ve Ilıcak’a da açıkça ’git’ mesajı verdiğini ortaya koyuyor. Yazının detaylarına geçmeden önce bilmeyenler için gerilimin nereden kaynaklandığını anlatalım...

Sevilay Yükselir geçtiğimiz hafta köşesinde Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan ve kardeşine ağır suçlamalar yöneltti. Hakan’ın köşesinden yapım şirketi olan kardeşinin TRT’den iş alabilmesi için TRT yöneticilerine övgüler düzdüğünü iddia eden Yükselir’e yanıt yazının muhatabı yerine kendisi gibi Sabah Gazetesi’nde yazan Nazlı Ilıcak’tan geldi. Ilıcak’ın Ahmet Hakan ve kardeşini savunduğu yazısının son cümlesi oldukça çarpıcıydı: "Ne yani, biz yandaşız, onları değil bizi görün mü demek istiyorsun Sevilay?"

İşte bu cümle yalnız Sevilay Yükselir’i değil, Sabah Gazetesi patronajını da çileden çıkardı. Bilindiği gibi gazetenin en büyük rahatsızlığı "yandaş" olmakla suçlanmak. Sabah Gazetesi sırf kendisinden "yandaş" diye söz ettiği için Vatan Gazetesi’ne çok yüklü bir tazminat davası açtı ve bu dava da devam ediyor. Bir başka gazeteye "Bize yandaş diyemezsin" diyerek dava açan Sabah’ın kendi yazarının "Biz yandaşız" yazması elbette gazete yönetimi açısından kabul edilebilir birşey değil. Peki Nazlı Ilıcak bu kelimenin Sabah’ı kızdıracağını bilmiyor mu? Elbette biliyor zira daha önce de bir yazısı içinde "yandaş" sözcüğü geçtiği için yayınlanmamıştı. Nazlı Ilıcak belli ki Sabah Gazetesi’nden ayrılmak istiyor ve bunu yaparken de yazımı sansürlediler demeyi planlıyor. Ilıcak’a yakın isimler de Sabah’ın yeni patronajından istediği ilgi-alakayı göremeyen Ilıcak’ın çok mutsuz olduğunu doğruluyor.

Ilıcak’ın bu yazısının ardından gözler Sevilay Yükselir’in bir sonraki yazı günü olan Çarşamba’ya çevrilmişti. Acaba Nazlı Ilıcak’a nasıl bir yanıt gelecekti? Ancak bu merak sanıldığından önce, bugün giderildi. Yükselir yazı günü olmadığı ancak gazete yönetiminin özel izniyle kaleme aldığını belirttiği Ilıcak’a yanıtında son derece ağır ithamlarda bulundu. Üstelik Yükselir’in mesajları sadece Ilıcak’a da değil. Ilıcak’ın evinde verdiği davetlere hiçbir tepe yöneticinin katılmadığını ve hatta telefonlarına dahi cevap vermediğini yazan Yükselir bu cümleleriyle de isim vermeden ATV Haber’in Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş’ı hedef alıyor. Aktaş, geçtiğimiz hafta Nazlı Ilıcak’ın evinde verilen bir partiye katılarak, hiçbir haber değeri taşımayan partiden ATV Ana Haber’de iki dakikalık bir haber yayınlamış ve böylelikle büyük bir skandala imza atmıştı. Aktaş’ın ana haber bülteninde, Sabah Gazetesi ve patronu Ahmet Çalık aleyhine yazan Ahmet Hakan ve Oray Eğin’i ekrana taşıdığı görüntüler nedeniyle sert bir dille uyarıldığı biliniyor. Yükselir’in yazısıyla bir kez daha kulağı çekildiğine göre, belli ki bu parti Aktaş’ın başarısızlığının üzerine tuz-biber olmuş... Bilindiği gibi program ve dizilerinde birinciliğe oynayan ATV, Ana Haber bülteninde dördüncülükten yukarı çıkamıyor.

İşte Sevilay Yükselir’in bundan sonra Sabah Gazetesi ve ATV’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının işaretini veren o yazısı:

HABERTÜRK