Medya
25 Tem 2012 08:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:57

''BEN AKP'Yİ SAVUNURKEN ŞAMİL'İN NE YAPTIĞINI HERKES BİLİYOR''

Akşam yazarı Hüsnü Mahalli, AKP Milletvekili ve Star yazarı Şamil Tayyar'ı yerden yere vurdu..

Zavallılar-2

Dün Hürriyet’in benimle ilgili haberi konusuna değinmiştim. Hürriyet bu saldırısını gerçekleştirirken cuma akşamı arkadaşlar beni arayıp Beyaz TV’nin benimle ilgili program yaptığını söylediler. Ben de ’Misyonu belli olan bu televizyonu hiç izlemem’ deyince  arkadaşlar ’Ama konuşan Milletvekili Şamil Tayyar’ dediler. Bunun üzerine ben de ’Daha iyi ya... Ben eski gazeteci Şamil’in yazılarını da okumazdım’ diyerek ilgisizliğimi sürdürdüm. Ertesi gün twitter’daki takipçilerim milletvekilinin dediklerini gönderince adı ve soyadı gibi ne kadar ’şamil’ konuşup ne denli ’uçtuğunu’ gördüm!

Benim Şamil Tayyar’a söyleyecek hiçbir sözüm yok çünkü onu hiçbir zaman ciddiye almadım, almam. Umarım iftiranın dinde ne denli kötü bir günah olduğunu iyi bilen AK Parti yönetimi Şamil Tayyar’ı Disiplin Kurulu’na sevk eder. Bu da olmazsa ben Şamil’i o partiye gönül vermiş tüm insanların vicdanına havale ediyorum. Çünkü ben AK Parti’yi içte ve dışta desteklerken Şamil’in nerede ne yaptığını herkes biliyor. Ben AK Parti’nin bölge politikalarını Arap aleminde savunurken daha hiç kimse buna cesaret bile edemezdi. Hatta Arap medyasında bazıları bana ’Türkiye ajanı’ diyordu. Tıpkı şimdi Şamil’in bana ’Suriye ajanı’ dediği gibi. Belki de en iyisi önümüzdeki seçimlerde benim Şamil’in memleketi Gaziantep’te bağımsız aday olup karşısına çıkmamdır.

Umarım o zamana kadar Sayın Başbakan, Şamil’i AK Parti’den atmaz. O zamana kadar da Şamil elini çabuk tutup beni araştıra dursun. Hatta Sayın Fidan’a bu da yetmezse Sayın Başbakan’a hatta Sayın Cumhurbaşkanı’na sorabilir. Elinde başka olanaklar varsa ki vardır onları da kullanabilir. Nasıl olsa  ben 43 yıldır olduğu gibi yine buradayım ve Şamil’in memleketi Gaziantep’te bile ondan çok daha fazla saygı görürüm. Üstelik yalnızca orada değil Türkiye’nin her yerinde. Çünkü ben Mahalli’yim... Yani yerelim. Yani bu coğrafyanın insanıyım. Yani ben Suriye kökenli olabilirim ama Türkiye’yi Şamil’den çok daha fazla sevdiğimi düşünüyorum hem de hiçbir karşılık beklemeden. Ama Irak’ı, İran’ı, Lübnan’ı, Mısır’ı ve bu coğrafyanın tüm ülke ve halklarını da severim.

Beni yakından tanıyanlar benim bu özelliğimi de çok iyi bilir. Ama Şamil gibi alçaktan uçanlar bulanık sularda ava çıkarak meşhur olmaya çalışırlar. Ama boşuna... Tüm içtenliğimle söylüyorum: AK Partili milletvekili olmasaydı ben ona yanıt bile vermezdim. Nitekim de benzer suçlamaları ondan önce birçokları yaptı ama hiçbirine yanıt verme zahmetine bile katlanmadım. Çünkü bu suçlamalarda bulunanları ben çok zavallı bulurum. Çünkü onlar talimat ve sipariş üzerine konuşur yazarlar. Sipariş üzerine konuşup yazanlarla uğraşmak ise abesle iştigaldir. Çünkü ben 43 yıldır buradayım ve her zaman olduğu gibi inandığım mesleğimi onurla yapmaktayım.

Tüm bu süre içinde dünyanın birçok önemli yayın kuruluşuyla çalıştım ve Türkiye’de iktidar ve muhalefette olan tüm politikacılarla farklı düzeylerde yakın dostluklarım oldu. Türkiye’de gitmediğim hiçbir yer yok. Türkiye’nin neredeyse tüm illerinde konferanslar verdim ve hep Türkiye’yi savundum. Bunu gittiğim Arap ülkelerinde de yaptım.

Binlerce kez televizyon ve radyo programlarına katıldım. Beni bu programlara, konferanslara, toplantılara ve özel sohbetlere çağıran herkes yani cumhurbaşkanları, başbakanlar, parti liderleri ve her kademede devlet yetkilisi ’bir ajana yardım ve yataklık yapmaktan’ tutuklanmalıydı.

İnanın bana şu anda bunları yazarken bile gülüyorum:
Özetle söylenecek çok şey var ama boş verin... İnanın bana bu zavallılara hem kızıyorum hem de üzülüyorum.  Çünkü onlar talimatla hareket eden insanlardır. Yani bir anlamda köledirler. Ben başkaları ile ayrı düşünebilirim. Ben bir zamanlar ortak mücadele verdiğim ve samimi dost olduğum insanlarla şimdi farklı düşünebilirim. Ama bende vefa denilen bir erdem vardır. Ama bende çok daha önemli bir özellik daha var: Ben bana ne kadar kötülük yaparsa yapsın asla birine beddua etmem ve her zaman Allah’a havale ederim. Allah’a inanır gibi davranıp inanmazsa da... STOP.

Not: İki gündür bu köşeyi aptalca bir konu için işgal ettim özür dilerim.

Hüsnü MAHALLİ / AKŞAM