Polemik & Kulis
08 Ağu 2013 14:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:20

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN BALBAY'A SERT YANIT; HADDİNİZİ BİLDİRİRİZ!

Başbakan Erdoğan, "sonbahar çok sıcak geçecek" diyen tutuklu gazeteci Mustafa Balbay'a yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan, Bayram Namazını Süleymaniye Camisi'nde kıldı. Bayram namazı için geldiği Süleymaniye Camisi'nde Başbakan Erdoğan, avludaki çocuklara harçlık verdi. Erdoğan'ın namaz kılacağı cami çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ

Namaz sonrası vatandaşlarla da bayramlaşan Erdoğan daha sonra ise gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ramazan Bayramı'nın tüm millet için, İslam dünyası ve insanlık için barışa vesile olmasını temenni ettiğini vurgulayan Erdoğan, bayramların kardeşliğin doruğa eriştiği, birliğin beraberliğin, dayanışmanın arttığı, kırgınlıkların, dargınlıkların sona erdiği, adeta bütünleşme günleri olduğunu dile getirdi. Birlik beraberlik içinde nice bayramlara kavuşulması temennisini de dile getiren Erdoğan, vatandaşların bayramını kutladı.

"KANAATİMDE SAPMA OLMADI"

Erdoğan, Ergenekon Davası ile ilgili bir soru üzerine, kanaatlerini dile getirirken bu kanaatlerinin Anayasaya ters düşmemesi gerektiğini belirterek, "Ben o zaman kanaatimi çok açık net ifade ettim ve o kanaatimde hiçbir sapma sözkonusu değildir. Birincil mahkeme bir karar verdi. Birincil mahkemenin verdiği karar nihai bir karar değildir. Bunun Yargıtay'da tekrar masaya yatırılması söz konusudur. Yargıtay'ın vereceği karar da aslında nihai değildir ve bunun yargı noktasındaki sürecin nihayete ermesine kadar devam eden bir süreçtir. Dolayısıyla temenni ederiz ki adalet yerini hakkıyla bulsun ve kimse bundan zararlı da olmasın. Bu beklentimiz bizim bu şekilde devam etmektedir" dedi.

MUSTAFA BALBAY'A SERT YANIT

Ergenekon sanığı Mustafa Balbay'ın duruşmada söylediği "sonbahar çok sıcak geçecek" iddiasına Erdoğan, Gezi Parkı protestoları gibi eylemlerin yeniden yapılabileceğine ilişkin bir soruyu "Ben bu yollara tevessül etmenin ülkemiz için bir sıkıntı nedeni olabileceğini söyleyebilirim. Ama bu yola tevessül edenler şunu bilmelidir ki; bu ülke tüm güvenlik güçleriyle gereken cevap neyse bu cevabı, haddini bilmeyenlere haddini bildirir. Çünkü bunların hiçbirisinin özgürlük arayışı olmadığı çok açık net ortadadır. Neyiniz eksik" diye yanıtladı.