Polemik & Kulis
14 Mar 2012 17:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:26

AKİF BEKİ YASAKLADIĞI GAZETENİN PATRONU MU OLACAK?

Demirören Grubu'nun aradığı "doğru kişi" Beki mi? Radar Operatörü Milliyet ve Vatan'ı kaynatan olaya farklı bir pencereden baktı...

Demirören Medya Grup Başkanlığına Akif Beki’nin atanacağı haberi Milliyet ve Vatan gazetelerinde deprem etkisi yarattı.

Haber dün öğlen saatlerinde Demirören Grubu tarafından yalanlanmış olsa da Beki’nin yakın çevresine ‘bu iş tamam, yakında başlıyorum’ demesi sürecin halen devam ettiği yorumlarını da beraberinde getirdi. Dolayısıyla Beki’nin grubun başına geçmesiyle ilgili sürecin halen devam ettiği konuşuluyor.

Bu gelişme özellikle Vatan gazetesi’nde büyük bir şaşkınlık yarattı. Çünkü Beki, Başbakanlık Basın Sözcüsü olduğu dönemde aralarında Vatan’ın da yer aldığı 7 gazetenin akreditasyonunu iptal ederek Türk basınında yeni bir dönem başlatmıştı.

Vatan’ın muhalif ve sorgulayıcı gazeteciliğinden rahatsız olan Beki, Aralık 2008’de gazetenin Başbakanlık muhabiri Veli Toprak’ın Başbakanlığa girişini yasaklamıştı. Bu durum o dönemde Türkiye’de büyük tartışmalara neden olmuş ve Vatan gazetesi olayı protesto ederek, muhabiri Veli Toprak’a sahip çıkmıştı. Vatan’ın o tarihten bu yana yani üç yıldır Başbakanlık’ta muhabiri bulunmuyor. 

Akif Beki ise 2009’da Başbakanlık’tan ayrıldı. İsmi önce Sabah-atv için geçti. Hatta Sabah gazetesine genel yayın yönetmeni olacağı konuşuldu. Ancak Ankara’dan beklediği vizeyi alamadı. Bunun üzerine hükümet kontrolündeki Tv24’e Genel Yayın Yönetmeni yapıldı.

O dönemde vergi cezalarıyla boğuşan Doğan Grubu kendilerine yardımı dokunur düşüncesiyle Eyüp Can’ın önerisiyle Radikal’de kendisine bir köşe açtı. Ancak Beki, Doğan Grubu’nun vergi cezasının düşürülmesinde de etkili olamadı.

Demirören Grubu’nun hükümet ile yakın ilişkiler kurmak için Beki’yi tercih ettiği biliniyor. Ancak Başbakan Erdoğan’ın, Akif Beki’yi 2009’da ‘kovar’ gibi uzaklaştırması o dönem Ankara’da çok tartışılmıştı. Hatta Beki’nin bundan ötürü Sabah’a genel yayın yönetmeni olamadığı söylenmişti. Bu yüzden Demirören Grubu’nun aradığı ’doğru kişinin’ Beki olup olmadığı da tartışmalı. 

Şimdilerde Milliyet ve Vatan yöneticilerinin, patronları Erdoğan Demirören’in hükümetle yakınlaşma çabalarını kurum içi kaynaklardan karşılamak için kara kara düşündüğü konuşuluyor. 
Bakalım Demirören Medyası kendi Taha Akyol’larını çıkarabilecek mi? 

RADAR OPERATÖRÜ