Polemik & Kulis
10 Ağu 2012 20:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:01

“O KARE'' HÜRRİYET'İN DEĞİL REUTERS'IN!

Hürriyet'in bugünkü birinci sayfasında ‘ Hürriyet Halep'te Sebati Karakurt bildiriyor' anonsu ile Suriye'den bir çatışma fotoğrafı yeraldı.

Hürriyet’in bugünkü birinci sayfasında Suriye’den çatışma fotoğrafı var..  Ve fotoğrafın üstünde ‘ Hürriyet Halep’te Sebati Karakurt bildiriyor’ anonsu ile muhabirin fotoğrafı da koyularak bir fotoğraf  veriliyor.

İlk bakışta bu fotoğrafı Hürriyet muhabiri Sebati Karakurt çekmiş gibi görülüyor.

Aslında  öyle değil fotoğrafın hikayesi başka Hürriyet kendi muhabiri çekmiş gibi sunduğu o fotoğraf  5 Ağustos’ta Reuters haber ajansının abonelerine geçtiği bir fotoğraf..

Fotoğrafı da çeken 43 yaşındaki Sırp fotoğrafçı Goran Tomasevic … Tomasevic, Reuters ‘de serbest fotoğrafçı olarak çalışıyor. Ve şimdiye kadar bir çok savaş bölgesinde çalışmış. Goran Tomsaevic 2003  yılında Mısır 2005 yılında libya’da çektiği fotoğraflarla Reuters’a yılın fotoğrafı ödülü kazandırmış önemli bir fotoğrafçı.

Hürriyet yazıişleri , bu hatalı sunumuyla hem kendi usta foto muhabiri  aynı zamanda Hürriyet’in binasından taşınma  belgeselini çeken Sebati Karakurt’a ayıp etmiş oldu. Hem de Reuters’ın fotoğrafçısı Tomaseviç’e...



www.haberhakki.com