Polemik & Kulis
02 Kas 2006 14:54 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:46

STAR VE TGRT'NİN GERÇEK SAHİBİ KİM? TGRT GERÇEKTE KİME SATILDI,SATIŞTA NELER DÖNDÜ,KİMLER ARACI?...

Bir dönem TGRT'de program,Türkiye Gazetesi'nde ise temsilcilik yapan Sabahattin Önkibar,devletin zirvelerinde görev yapan bir güvenlik uzmanının TGRT ve Star'ın satışı ile ilgili olarak kulağına fısıldadıklarını yazdı.

Önceki gün devletin zirvelerinde görev yapmış güvenlik uzmanı önemli isim kulağıma şunları fısıldadı:
"Önkibar senin eskiden çalıştığın TGRT gerçekte kime satıldı, satışta neler döndü, kimler aracı, merak etmiyor musun? Birazcık araştır müthiş şeylere ulaşacaksın. Hele bir araştır. ABD cephesinden de araştırtmak lazım. 90 küsür yaşındaki Ahmet Ertegün kimin adına devredeydi."
Uzmanımız devam ediyor:
"Aynı şekilde Star gazetesi olayını deşmek lazım. Kıbrıslı Ahmet Özmen Safa kim, kimin adına hareket ediyor. Başbakanımızın damadının kardeşi bir gün bile gazetecilik yapmadan nasıl STAR'ın en tepesine oturabildi?"
Dinlediklerimin yorumuna gelince:
Kuşkusuz peşin bir hükümle ispat olmaksızın hiç kimseyi ima ve isnat altına sokmayız. TGRT'nın kime satıldığı en azından kağıt üzerinde belli. Yalnız Enver Bey'in 250 milyon dolardan aşağı satmam dediği TGRT 100 milyon dolara nasıl satıldı anlayamadım. TGRT satışının, İhlas Finans'ın TMSF denetiminin dışında tutulması ile bazılarının iddia ettiği gibi bir bağ var mı doğrusu bilmiyorum... Star gazetesi noktasında var olan muğlaklığı da geçen yazımda işaretlemiştim. Bu noktada, araştırmacı gazetecileri, CHP, MHP, DYP, ANAP ve diğer muhalefet partilerini göreve çağırıyorum

Sebahattin Önkibar/Yeniçağ