Polemik & Kulis
27 Ağu 2014 16:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:37

Emin Çölaşan Başbakan'a yanıt verdi: Anıracak mı?

Başbakan Erdoğan, ''Bir köşe yazarı, paradan altı sıfır atılırsa anıracaktı. Hala bekliyoruz'' dedi. Emin Çölaşan'ı kastettiği yorumları üzerine Çölaşan Gazeteport'a konuştu.

Başbakan Erdoğan, AKP kongresinde ''Paradan 6 sıfır atılırsa Taksim'de eşek gibi anıracağını söyleyen köşe yazarları vardı. Hala kendisinin anırmasını bekliyoruz" dedi. Erdoğan'ın bu sözleri ile gazeteci-yazar Emin Çölaşan'ı kastettiği yorumları yapılırken Çölaşan ''Bu iddia tamamen uydurmadır, benim böyle bir yazım da, sözüm de yoktur. Varsa göstersin, ispat etsin, kürsüden sallasın'' dedi.

Çölaşan, Gazeteport'a yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın benzer sözleri daha önce de söylediğini ve her seferinde kendisini kastettiği yorumları yapıldığını belirterek, ''2003 yılındaki bir yazımda, paradan altı sıfır atılamayacağını, aksi durumda özür dileyeceğimi belirttim. Altı sıfır atılınca da bir yazı daha yazıp özür diledim. Hiç bir zaman (Paradan altı sıfır atılırsa anıracağım) demedim. Ya birileri kendisini işletti ve dolduruşa getirdi ya da rüyasında gördü '' dedi.

''DAVALARI KAZANDIM''
Çölaşan, Zaman Gazetesinin iki kez Başbakanın bu sözleri ile kendisini kastettiğini yazdığını da belirterek ''Gazeteyi mahkemeye verdim ve iki davayı da kazandım. Benim bütün yazı ve konuşmalarının arşivlerde'' dedi ve şunları söyledi:

''O köşe yazısını göstersin. Elinde sallasın, ispat etsin, nerede kim söylemiş, kim yazmış. Benim böyle bir yazım da sözüm de yoktur. Bana (Madem yalan neden dava açmıyorsun) diye soruyorlar. Ama ismimi hiç vermiyor, veremiyor. Kendisini mahkemeye versem avukatları ( Sayın müvekkilimiz o sözleriyle Çölaşan’ı kastetmedi. Çölaşan, ortaya söylenen bu sözleri üzerine alınmış) diyecekler. Davamız da reddedilecek''