Medya
28 Oca 2014 09:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:54

Zaman yazarı açıkladı; Hizmet ne istiyor?

Zaman Gazetesi yazarı Abdülhamit Bilici bugünkü yazısında hükümet-cemaat kavgasında hizmet kanadının sesini yazısına yansıtmaya çalıştı...

Abdülhamit Bilici, "Hizmet ne istiyor?" başlıklı yazısında 17 Aralık'tan bu yana cemaate yöneltilen eleştirileri yine aynı sertlikle cevaplarken hizmetin tam olarak ne istediğini de belirtti. Ayrıca bir gazete patronunun geçmişte hizmet ile ilgili yaşadığı bir olayı da ele aldı.

İşte Bilici'nin o yazısı:

Dünyada ve Türkiye’de başka mesele kalmamış gibi tüm gücünü camiayı karalamaya veren bir gazetenin patronu, birkaç yıl önce kendisiyle görüşmemizde yazarları içinde birkaç müzmin Hizmet muhalifinden dert yanmıştı.

Onları ancak şöyle bir yaklaşımla susturabildiğini söylüyordu: “Camiaya itiraz etseniz de Ergenekon’dan Aydınlık’a kimin onlara düşmanlık yaptığına baksanız, bu insanların doğru yolda olduğunu anlarsınız.”

Daha nice parlak izahlar yapılsa da camianın galiba böyle bir kaderi var. Dün ikna olup Türkiye ve dünyanın dört yanında koşturan Hizmet gönüllülerinin milletimiz ve insanlık için faydalı şeyler yaptığına ikna olanlar, en küçük ters rüzgârda yine şüpheye düşebiliyor. Her defasında gerçekler ortaya çıkınca su-i zanlarından utanıp pişmanlık duysalar da kısır döngü yine sürüyor.

Sağ sol fraksiyonların birbiriyle yaka paça olduğu 1970’lerde Hizmet’in bu işlere karışmaması, bazılarında sanki devletle iş tutuyormuş su-i zannına sebep olmuştu. 1980 darbesi olup Fethullah Gülen Hocaefendi 6 yıl kaçak yaşamak zorunda kalınca ithamların yanlışlığı anlaşıldı. 1990’larda camia hakkında şüpheye düşmeye hazır olanlar yine geleneksel kötücül konumlarına geçip taşlamaya başladılar. Ama 1999’da DGM savcısı Nuh Mete Yüksel, Hocaefendi ve Hizmet hakkında dava açınca, “Derin yapılarla irtibatlı olduğunuzu düşünerek yanıldık. Kusura bakmayın.” dediler.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız