Polemik & Kulis
24 Mayıs 2012 08:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:41

ZAMAN GAZETESİ SPOR SERVİSİ MÜDÜRLÜĞÜ'NE KİM GETİRİLDİ?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Zaman Gazetesi'nde Serkan Akcan'ın görevden ayrılmasıyla boşalan Spor Servisi Müdürlüğüne deneyimli bir isim atandı.

Zaman Gazetesi’nde Serkan Akcan’ın görevden ayrılmasıyla boşalan Spor Servisi Müdürlüğüne deneyimli gazeteci Temel Yirmibeşoğlu atandı. Uzun yıllar Beşiktaş muhabirliği yapan Yirmibeşoğlu pazartesi günü itibarıyla göreve başlarken, önceki Müdür Serkan Akcan’ın gazeteyle ilişkisinin kesildiği öğrenildi. Akcan’ın bir süre dinlendikten sonra gelen teklifleri değerlendireceği konuşuluyor. 
 
Şike operasyonu spor servisini sarstı
 
2007’de spor servisi müdürlüğüne atanan Serkan Akcan basketbol branşındaki yazılarıyla dikkat çeken bir isimdi. Akcan’ın yıldızı kısa zamanda parladı. Show Tv, TRT 1 ve TRT 3’te yorumcu olarak boy gösteren Akcan, televizyon programlarındaki performansıyla büyük beğeni topladı. Akcan’ın başını yakan olay ise ‘Şike Skandalı’ oldu.
 
Gazetede konuşulanlara göre ‘Şike Skandalı’nı yakından izleyen Zaman özel araştırma muhabiri Ahmet Dönmez, tüm gazetecilerin peşinden koştuğu TFF Etik Kurulu Raporu’nu herkesten önce ele geçirmeyi başardı. Bilgi ve belgeler ışığında ses getirecek bir haber hazırladı ve gazeteye gönderdi.
 
İşte ne olduysa bundan sonra oldu.

İddialara göre Spor Müdürü Akcan, bu önemli haberi daha gazeteye basılmadan TRT Spor ekranlarında milyonlarca izleyiciyle paylaştı. Haber kamuoyunda bomba etkisi yaratırken programı izleyen ve ertesi günü sayfalarında geniş bir şekilde yer veren birçok gazete TRT Spor’un gazetecilik başarısını övdü.
 
Zaman yönetimi olay karşısında şoke olurken, duruma Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı el koydu. Akcan’dan savunmasını isteyen Dumanlı, sonrasında genç müdürün istifasını istedi. Bunun üzerine Akcan da istifa etmek zorunda kaldı.
 
Dumanlı’nın yaşanan bu olayların ardından TFF Etik Kurulu Raporunu ilk ele geçiren gazeteci olan Ahmet Dönmez’i arayarak başarısından ötürü tebrik etti ve  “Bir daha böyle olaylar yaşanmayacağı” sözünü verdi.

MEDYARADAR/ÖZEL

 

Yüksek gelirliden yüksek vergi

Kentsel dönüşüm konusunda ev sahibini rahatlatacak 25 cevap!

Kentsel dönüşümde öncelik hak sahibinin

Konut kredisinde tercih: 61-120 ay

Innovia Rezidans’ta 115 bin TL! Pazar son!

Arma Business Life’da 137 bin liraya!

Evora’da Ticari Alanlar Satışa Çıkıyor

Bahçeşehir İstanbul’un yeni merkezi olabilir!

TARİHİN EN BÜYÜK RESTORASYONU ! Kapalıçarşı restore edilecek!

35. Sokak İzmir’de 199 bin TL’ye!

2 Türk mimardan New York’a ikiz kule

Ukra City’de 1+1 daire 130 bin TL!

TOKİ’den depremzedelere müjdeli haber

Lazzoni Mobilya Joyce Elizabeth koleksiyonuyla dikkat çekiyor!

Moroso ve Tom Dixon ürünleri mimari projelere hayat veriyor!