Medya
11 Tem 2011 10:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:33

ZAHiT AKMAN NE OLACAK? KANAL 7'NiN DURUMU NEDiR?

Milliyet gazetesi televizyon yazarı Sina Koloğlu Kanal 7 ve Zahid Akman'ın durumunu yazdı.

Aynı zaman dilimi içinde iki önemli gözaltı yapıldı. Biri İstanbul’da şike, diğeri Ankara’da ‘Deniz Feneri’. Pazar sabahı iki gazetenin (ki internette en çok okunan bu ikisi) internet sitelerine baktım. İstanbul’daki olayın her şekilde görüntü ve haberi ayrıntılı şekilde devam ediyor. Ankara’daki gözaltında “Tıs” yok. İki neden olabilir; medyatik ve magazin tarafı yok Ankara’daki olayın ya da gizlilik ilkesi gayet güzel işliyor, yazacak malzeme verilmiyor...
Televizyonu ilgilendiren bir konu Ankara’daki. Kanal 7’nin yönetim kurulu başkanı Zekeriya Karaman, genel yayın yönetmeni Mustafa Çelik, yönetim kurulu üyesi İsmail Karahan ve finans müdürü Erdoğan Kara. Neredeyse Kanal 7 mahkemede. Peki ne olabilir? Hüküm giymedikçe bir sorun yok. Yani tutuklansalar bile durum böyle. Hüküm giydikleri anda ortaklıktan çıkmaları gerekiyor (başkan ve üyenin).

Gelelim Zahit Akman’ın durumuna. Hüküm giymedikçe üyeliği devam edecek. Ama tutuklanırsa toplantılara katılamayacak. AKP’nin RTÜK’te altı olan üyelik sayısı beşe düşmüş olacak. BDP faktörü de devreye girerse... Yani yemin edip (ki grup kurdular zaten) bir üye verirlerse RTÜK’e o zaman AKP’nin üye sayısı dörde düşmüş olacak.  Zahit Akman’ın iki yıl daha üye kalma durumu var. Tutuksuz yargılanırsa görevine zaten devam edecek. Dava da iki yılda biter mi, bitmez mi bilinmez!

Sina Koloğlu/Milliyet