Polemik & Kulis
30 Mar 2023 13:50 Son Güncelleme: 30 Mar 2023 13:57

Yol TV’de deprem üstüne deprem! İhmal nedeniyle görevden alındı…

YOL TV’de sular durulmuyor. Kanalda yaşanan bir dizi krizin ardından, Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Akgül’ün görevine son verildiği ortaya çıktı.

Ocak ayında sosyal medya hesapları anlaşma yaptığı ajans tarafından gasp edilen YOL TV’de sular durulmuyor. Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu’na ait kanalda yaşanan bir dizi krizin ardından, Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Akgül’ün ihmali olduğu nedeniyle görevine son verildi.

Yol TV yönetimi tarafından Youtube, Instagram ve Twitter hesaplarının gasp edilmesinde Akgül’ün ihmali olduğu savunuluyor. 

SOSYAL MEDYA HESAPLARI GÖZ GÖRE GÖRE ÇALINDI

2016 yılında "cumhurbaşkanına hakaret edildiği" ve "terör örgütü propagandası yapıldığı" iddiasıyla Türksat yayınlarına son verilen Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu tarafından kurulan YOL TV'nin sosyal medya hesapları gasp edilmişti. Ardından ise YOL TV'nin Youtube, Twitter, ve Instagram hesaplarındaki içerikler silinmiş, ardından hesap adları da 'Yarın' şeklinde değiştirilmişti.

Yaşanan gelişmelerle ilgili Yol TV yönetimi hukuki yollara başvurdu. Ancak hesap şifrelerini elinde tutması gereken Yol TV teknik sorumlusu ve Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Akgül’ün bu olayda açık ihmali olduğunu düşünen yönetim kurulu Akgül’ü görevden aldı.

"YAZ YAZ BURASI SOĞUK DONUYORUZ" SKANDALI

Son olarak Kahramanmaraş depreminde bölgeden yapılan canlı yayın hazırlığı sırasında Cafer Kaplan adlı gönüllü Yol TV muhabirinin reji ekibiyle yaşadığı talihsiz diyaloğun kanalın sosyal medya hesaplarında yayınlanmasında da Mahmut Akgül’ün talimatı olduğu konuşuluyor.

Söz konusu olayda Cafer Kaplan’nın YOL TV çalışanlarının KJ’yi ayarlarken canlı yayında olduklarını fark etmeyip kahkaha atarak “Yaz yaz burası soğuk donuyoruz” demesi tepki çekmişti. Kanalın canlı yayında olmamasına rağmen görüntülerin daha sonra kanalın adreslerinde yayınlanıp sonra silinmesi soru işaretleri yaratmıştı.

ETİKETLER
#yol tv #Mahmut Akgül